Walentynkowe babeczki

Walentynkowe babeczki

Składniki:

- 3 pieczarki

- 3 Kiełbaski Ślązaczki marki Berger

- 50 g sera koziego

- 1 duża czerwona cebula

- 2 jajka

- natka pietruszki

- sól i pieprz do smaku

- 250 g mąki razowej

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

- 5 łyżek jogurtu naturalnego

- 1 łyżeczka sody oczyszczonej

- 150 ml oliwy z oliwek

Wykonanie:

Kiełbaski Ślązaczki, pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Dodać pokruszony ser kozi i drobno posiekaną natkę pietruszki. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jaja zmieszać z jogurtem naturalnym oraz oliwą. Mokre składniki połączyć z suchymi, dodając wcześniej przygotowaną masę. Ciasto delikatnie wymieszać.

Foremki muffinkowe napełnić ciastem i wstawić do piekarnika. Piec około 25 min w temperaturze 180°C.