Przy zaledwie 200 kcal, miękki i ciągnący się baton przypominający biszkopt jest zrobiony z prawdziwych kawałków malin pękających w ustach i zrównoważony słodyczą rzadkich wegańskich wiórków z białej czekolady, które powstały z organicznego masła kakaowego. Baton jest bogaty w białko i złożone węglowodany, co sprawia, że jest to idealnie zbilansowana przekąska na rano, przerwę w pracy, czy też odżywczy strzał dla zapracowanych osób pracujących w terenie.
Zarówno pyszny, jak i kompletny pod względem odżywczym, baton charakteryzuje równowaga makroskładników odżywczych oraz niezbędnych witamin i minerałów potrzebnych na co dzień.
Dzięki wykorzystaniu roślinnych składników, wszystkie batony Huel są wegańskie, wyprodukowane z mąki owsianej i płatków owsianych, białka grochu i brązowego ryżu, kokosowego MCT oraz siemienia lnianego. Dodano również unikalną mieszankę niezbędnych witamin i minerałów, aby przekąska była kompletna odżywczo.
Każdy baton zawiera:
• Wszystkie 26 niezbędnych witamin i minerałów, dostarczających organizmowi wszystkich potrzebnych mikroelementów odżywczych.
• 12 g wysokojakościowego, roślinnego białka, o doskonałym profilu aminokwasowym
• Wolno uwalniające się węglowodany dla energii
• Zrównoważone tłuszcze omega-3, omega-6 i tłuszcze jednonienasycone, tworzące doskonały profil kwasów tłuszczowych
• Błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, dla zdrowia układu trawiennego
• Brak składników zmodyfikowanych genetycznie; brak soi, jaj, nabiału, mięsa lub produktów zwierzęcych
• Brak glutenu
Najnowszy produkt dołącza do rodziny istniejących batonów Huel o smakach: masła orzechowego, solonego karmelu, czekolady, czekolady z pomarańczą i kawy z karmelem.
Huel jest jedną z najszybciej rozwijających się marek w Wielkiej Brytanii, która ostatnio osiągnęła kamień milowy w postaci 100 milionów posiłków sprzedanych w 100 krajach świata. Oprócz batonów, marka oferuje odżywczo kompletne posiłki w proszku i w formacie napojów gotowych do spożycia, dzięki czemu odżywianie jest szybkie, łatwe i przystępne cenowo.