• Link został skopiowany

FJORD FISKURSSON wprowadza na rynek pieczonego łososia

Marka prezentuje nowy produkt. To pieczony łosoś, który będzie dostępny w czterech smakach - naturalnym, z chilli, z koperkiem i masłem oraz z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim. Produkt pojawił się na sklepowych półkach na początku maja.
Ryby pieczone
fot. materiały reklamowe

FJØRD FISKURSSON to marka, która powstała z fascynacji dziką przyrodą Skandynawii, tamtejszym surowym klimatem, w którym żyją najlepsze gatunki ryb i ich doskonałym smakiem. Stamtąd pochodzi również najnowsza inspiracja, w wyniku której wprowadzono nowy produkt.

Położony na północy Norwegii archipelag Lofotów od dawna jest synonimem niespotykanego bogactwa ryb i piękna dzikiego krajobrazu. Tam zrodził się pomysł wprowadzenia nowego produktu, ponieważ jedną z tradycyjnych metod przyrządzania ryb jest ich pieczenie. Odpowiednio zamarynowane i pieczone mięso ryby pozostaje niezwykle delikatne i zachowuje swoją charakterystyczną soczystość. Umiejętny proces obróbki cieplnej ułatwia także wydobycie i podkreślenie aromatycznego smaku ryby.

Wielu smakoszy dobrze zna smak pieczonych ryb z restauracji. Właścicielowi marki zależało, aby utrzymać równie wysoką jakość produktu i zapewnić niemal identyczne doznania smakowe. Prace nad recepturą trwały przez ostatnie dwa lata, aż wreszcie powstał właściwy i unikatowy produkt.

Gotowy produkt jest całkowicie naturalny. Aromat doskonałych w smaku łososi norweskich jest mocno podkreślony autorskimi marynatami. Ryby są solone ręcznie, a następnie dodawane są kolejne mieszanki smakowe. W nowej ofercie dostępny jest pieczony łosoś o smaku naturalnym (wcześniej zamarynowany jedynie w soli), pieczony łosoś z chilli, pieczony łosoś z masłem i koperkiem, a także łosoś z ziołami i czosnkiem niedźwiedzim.

Produkty są pakowane i sprzedawane w tzw. skin packach, pozwalając konsumentowi dokładnie obejrzeć apetycznego, pieczonego łososia tuż przez zakupem. Nowość docenią zwłaszcza ci, którzy wysoko cenią swoje zdrowie i aktywnie szukają produktów z krótkim składem i czystą etykietą.

Aktualnie pod marką FJØRD FISKURSSON produkowane są ryby wędzone, jak łosoś dziki z certyfikatem MSC, czy pstrąg wędzony. Firma pracuje obecnie nad rozszerzeniem asortymentu. Polski producent zapowiada, że już wkrótce w ofercie pojawią się kolejne naturalne produkty zachwycające smakiem i zapewniające cały szereg zalet płynący ze spożywania ryb. Strona marki: http://bit.ly/fiskursson Facebook: http://bit.ly/Facebook_FISKURSSON