Sposobów na spędzenie jesiennego wieczoru jest mnóstwo. Odłożone na później filmy, niedokończone książki, nowe sezony ulubionych seriali, czy niedawno wydane albumy muzyczne cenionych artystów, to tylko nieliczne przykłady czynności, na które znajdujemy czas w domowym zaciszu. Salon zamieniamy w salą kinową, sypialnię w bibliotekę, a kuchnię w miejsce, w którym rozpieszczamy nasze kubki smakowe. Przygotowujemy sezonowe desery, ulepszamy dobrze nam już znane, tradycyjne potrawy, a także szukamy nowych przepisów. Oto kilka naszych propozycji. Smacznego!
CHIPSY Z KIEŁBASY
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kiełbasę żywiecką kroimy w cienkie plasterki. Na dużym talerzu rozkładamy dwie warstwy ręcznika papierowego, następnie układamy plastry kiełbasy żywieckiej, kolejne przykrywamy dwiema warstwami ręcznika papierowego, a talerz wstawiamy do kuchenki mikrofalowej. Włączamy kuchenkę mikrofalową na 2-3 minuty na najwyższą moc. Opieczone chipsy przekładamy na suchy talerz lub do miseczki i serwujemy z dipem czosnkowo-jogurtowym.
Dip: do 1/2 jogurtu greckiego dodajemy 2 łyżki majonezu, przeciśnięty przez z praskę 1 ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 minut
KRAKERSY Z PASZTETEM
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kawałeczki pasztetu ułóż na krakersach. Dodaj żurawinę i świeży koperek.
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 5 minut
KORECZKI Z KINDZIUKA
Składniki:
Sposób przygotowania:
Składniki pokrój w grubą kostkę. Na wykałaczkę nabij ser, następnie winogrono i wędlinę.
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 5 minut
Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszamy na: https://www.facebook.com/JBBBaldyga