Pyszne zimowe nowości z Pasiek Rodziny Sadowskich
Prawdziwy miód wielokwiatowy ma wyrazisty kwiatowy smak i aromat. Łagodna słodycz i brak dominujących nut sprawia, że stanowi on idealną bazę dla miodów smakowych. Świetnie łączy się z liofilizowanymi owocami oraz przyprawami, delikatnie podkreślając ich naturalny smak. Cytryna, kakao i orzechy laskowe to dodatki, które, szczególnie zimą, zapewnią moc przyjemnych kulinarnych doznań.
Miód z cytryną to doskonale wyważony, słodko-kwaśny przysmak. Każdy słoik zawiera 97% miodu wielokwiatowego i 3% liofilizowanej cytryny. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do herbaty (dodawaj go do ciepłego, nie gorącego napoju), lemoniady, porannej szklanki wody, napojów izotonicznych, lodów, na kanapki czy do owsianki. Ze względu na zawartość dużej porcji witaminy C jest polecany dla wspierania odporności, szczególnie podczas jesienno-zimowych infekcji.
Miód z orzechami laskowymi i kakao zawiera miód wielokwiatowy wzbogacony 5% prawdziwego kakao i 15% rozdrobnionych, lekko wyczuwalnych orzechów laskowych. To pyszna i zdrowa alternatywa dla czekoladowych kremów. Dodatek naturalnego kakao zapewnia potrzebną organizmowi dawkę magnezu, który wzmacnia kości i zęby, usprawnia pracę mięśni a także poprawia pamięć i koncentrację. Rozdrobnione orzechy dostarczają nie tylko przyjemność chrupania, lecz także porcję witamin z grupy B, witaminę E, a także niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT).
Pasieki Rodziny Sadowskich to marka naturalnych, świeżych, wysokiej jakości polskich miodów tradycyjnych oraz miodów smakowych, będących innowacyjnym połączeniem miodu wielokwiatowego z przyprawami i liofilizowanymi owocami. Firma prowadzona jest w sposób zrównoważony i z poszanowaniem dla środowiska oraz pszczelej populacji. W Pasiekach nie stosuje się antybiotyków, a rezygnacja z plastiku stanowi jedno z naczelnych założeń przyświecających marce od początku. www.pasiekisadowskich.pl
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
-
Czosnek niedźwiedzi to źródło witamin, ale łatwo pomylić go z trującą konwalią. Podpowiadamy, jak je rozróżnić
-
Sałatka z fałszywym boczkiem, która zawładnie podniebieniami. "Tu nie ma mięsa?"
-
Fani bronią Jakubiaka pozującego przy martwej świni. "Myślałaś, że schabowe takie się urodziło i ubrało w panierkę?"
-
Trwa sezon na fiołki wonne - idealne do deserów i herbat. Gdzie ich szukać i jak zbierać? [PORADNIK]
- Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
- Jak siać marchew? Wszystko, co należy wiedzieć o uprawie marchewki
- Jak rośnie ogórek? Porady jak krok po kroku rozpocząć uprawę ogórków
- Cebula zwyczajna. Właściwości lecznicze jednego z najpospolitszych warzyw w kuchni
- "Restauratorzy trzymają się na rynku ostatnimi siłami". Ogródki dalej zamknięte. Rząd dalej milczy