Przepisy przygotowała Markéta v troube
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić i szybko obsmażyć na patelni w małej ilości oleju.
Paprykę, cebulę oraz zblanszowane różyczki brokułu pokroić na mniejsze kawałki. Na patyczek do szaszłyków nadziewać naprzemiennie warzywa i obsmażone mięso z kurczaka.
Frytki McCain Crispers przygotować w piekarniku według przepisu umieszczonego na opakowaniu. W międzyczasie szybko usmażyć szaszłyki na patelni grillowej, uważając, by warzywa pozostały chrupiące.
Gotowe mini szaszłyki podajemy z frytkami McCain Crispers oraz dipem, który przygotowujemy mieszając kwaśną śmietanę z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.
Kapelusze pieczarek należy oczyścić i usunąć nóżki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C.
Przygotować farsz: pokroić w kostkę szynkę, ser, czerwoną cebulę i pomidorki, następnie wymieszać z jajkiem. Nadziewać kapelusze pieczarek farszem i piec w piekarniku około 20 minut.
Frytki McCain Crispers przygotować według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
Serwujemy jako jedno danie z dodatkiem dipu, przyrządzonego z kwaśnej śmietany i reszty drobno pokrojonej czerwonej cebuli, soli i pieprzu.
Więcej informacji o firmie McCain można znaleźć na stronie www.mccain.pl