Ciągnący ser, pomidorowy sos i chrupiące ciasto. Albo przeciwnie - mnóstwo dodatków i mięsisty spód. Rodzajów pizzy jest wiele. A może Międzynarodowy Dzień Pizzy to dobra okazja, by spróbować tych najbardziej oryginalnych? Poniżej znajdziecie listę polecanych restauracji, w których naszym zdaniem zamówicie najlepszą pizzę!
Diverso to włoska kuchnia w nowoczesnym wydaniu. Słynie z najlepszych produktów i ręcznie robionego makaronu. Ich pizza to mnóstwo dobroci na cieście przyrządzonym na 25-letnim zakwasie. W festiwalowym menu czeka na Was Pizza Gourmet z szynką Spianata, gruszką i orzechami włoskimi. Aż żal nie spróbować!
La Tomatina na Kruczej serwuje pizzę z włoskimi przysmakami oraz aromatyzowanymi oliwami. Tu na cieście w wersji mięsnej ląduje m.in. m ser mozzarella, pomidory pelati, krewetki tygrysie, świeży szpinak, czerwona cebula czy ser parmigiano reggiano. W wersji wege zjecie pizzę z duszonymi pieczarkami, grzybami leśnymi i świeżym pesto! Omomomom!
To kolejna miejscówka w Warszawie godna uwagi. Miiejsce stworzone przez Włochów, które oddaje iście włoską atmosferę i zdążyło już zdobyć stałą klientelę i dobrą sławę na mieście. Powód? Jest prosty - to właśnie tu zamówisz prawdziwą pizzę zrobioną przez włoskiego pizzaiolo Fabiano. W festiwalowym menu czekają na Was dwa rodzaje pizzy - Margherita i Diavola. Jeśli włoskie smaki to coś, co uwielbiacie, koniecznie złóżcie zamówienie z restauracji przy Oboźnej 9!
Krakowskie Trzy Papryczki to idealne miejsce dla fanów włoskiej kuchni. Restauracja z okazji Dnia Pizzy przygotowała specjalne pozycje w festiwalowym menu – jest opcja wegetariańska i dla mięsożerców. W wersji mięsnej zamówicie pizzę Porchetta z włoską pieczenią wieprzową doprawioną białym winem. W wersji wege czeka na Was pizza Treviso z sosem kremowym, mozzarellą, borowikiem i czerwoną cebulą. Mamma mia!
Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy Gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero, wraz z potwierdzeniem rezerwacji unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.
Wszyscy Goście otrzymają dodatkowo kod od innogyGO (zamówienia warszawskie) uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia oraz mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu.
Rezerwacje: https://deliveryweek.pl/
Festiwalowe miasta i regiony: Warszawa, Wrocław, Kraków, Łódź, Poznań, Lublin, Rzeszów, Szczecin, Śląsk
Termin Festiwalu: 17 listopada do odwołania