Rozpalanie grilla może być wyzwaniem, szczególnie dla początkujących. Skutecznie rozpalony grill zapewni żar, który posłuży do przygotowania ulubionych potraw. Jednak utrzymanie i ujarzmienie ognia mogą przysporzyć problemów. Jak skutecznie rozpalić grilla? Na początek przygotuj węgiel drzewny bądź brykiet. Jeżeli chcesz użyć drewna, wybierz buk lub grab. Sprawdzą się najlepiej, ponieważ wolniej się spalają. Aby rozpalić ogień użyj cienkich drewienek bądź gałązek. Do rozpalania możesz użyć również szyszek, które nadadzą charakterystyczny i przyjemny zapach twojemu grillowi. Pamiętaj, że zarówno drewno jak i szyszki muszą być wysuszone. Na środku grilla ułóż węgiel bądź brykiet na kształt piramidy. Połóż drewienka i zapal. Nie wkładaj drewienek pod węgiel, opóźni to proces rozpalania, ponieważ drewienko nie spali się w całości. Poczekaj, aż drewienka rozpalą twoją bazę, trwa to około 25-30 min. Ważne jest by poczekać, aż żar będzie intensywny. Zbyt słaby żar wpłynie na smak grillowanych potraw.
Doprawianie potraw na grilla jest priorytetem każdego grilla. Prawidłowo doprawione potrawy zachwycą zaproszonych gości. Podkreślony smak i aromat uzyskasz przy użyciu trzech produktów przygotowanych specjalnie do grilla z linii Vegeta Natur. Produkty do grillowania
Vegeta Natur to kompozycja ziół i przypraw - 100% naturalnych składników. Zapewnią one idealny smak i aromat grillowanym potrawom - bez sztucznych barwników, bez glutaminianu sodu i bez wzmacniaczy smaku. Doprawianie potraw jeszcze nigdy nie było tak naturalnie łatwe.
Z Vegeta Natur do grilla możesz być pewien, że grillowane potrawy będą szybko i dobrze doprawione, a mięso pozostanie soczyste. Naturalna mieszanka ziół sprawi, że twoje potrawy nabiorą wspaniałego smaku.
Królująca na polskich stołach grillowana karkówka jeszcze nigdy nie była tak dobrze doprawiona. Ulubiona karkówka z grilla zasługuje tylko na najlepsze, naturalne składniki.
Niezależnie od tego jaką mieszankę warzyw wybierzesz na grilla, Vegeta Natur do pieczonych warzyw nada im niezwykłego aromatu oraz jeszcze bardziej podkreśli ich pyszny, naturalny smak.