Bez cienia przesady możemy powiedzieć, że ten sezon będzie należał do Browarów Warszawskich. Nowa przestrzeń na warszawskiej Woli z tygodnia na tydzień wypełnia się kolejnymi smacznymi konceptami. Jesteście ciekawi w jakich klimatycznych ogródkach będziecie mogli się rozgościć już od 15 maja? Łapcie listę restauracji, które czekają na Was z otwartymi ramionami…i ogródkami!
Ta restauracja oprócz pięknego ogródka, ma również piękne menu – znajdziecie w nim klasyczne greckie meze, ale także moussaka, paidakia, souvlaki, pikantne kotleciki mielone, ośmiornicę z grilla, grillowaną doradę, okonia, dorsza, homara, krewetki, małże, a nawet szprotki w wersji greckiej. A nie wspomnieliśmy jeszcze nawet o rozbudowanej ofercie lunchy, które codziennie przygotowuje team chefa Vogdanosa. Zaimponuje Wam z pewnością także tutejszy arsenał win, zarówno greckich, jak i tych z całego świata. A gdzie wino i grecki szef, tam taniec i śpiew. A dobra zabawa kocha przestrzeń. I właśnie dlatego Mykonos jest naprawdę ogromnym lokalem z niemałym ogrodem zewnętrznym. Tak, szczęście potrzebuje przestrzeni. Tu znajdziecie jedno i drugie. Wpadajcie i sami sprawdźcie!
W tym miejscu nie tylko napełnicie kubek aromatyczną kawą, ale też możecie nakarmić swoje kubki smakowe ich śniadaniami, croissantami, lunchami, brunchami i deserami. A jeśli marzy Wam się ulubiona kawa z croissantem na słonecznym ogródku, to już od 15 maja zaproście znajomych na śniadanie przy kawie w Browarach. Uwierzcie nam ogródek mają cudowny – ukryty za murem, który w połączeniu z ich wystrojem tworzy niesamowity klimat i daje jeszcze większą przyjemność. W tym miejscu po prostu unosi się aromat dobrej atmosfery, dobrej zabawy i relaksu, którego wszyscy potrzebujemy.
Mieliście okazję spróbować już najmodniejszego sushi w Warszawie? Właśnie nadarza się ku temu okazja żeby odkryć je na miejscu i to w całkiem przyjemnym miejscu. Dlaczego to sushi jest takie wyjątkowe? Sam wygląd wprowadza w zachwyt. Sushi jest kwadratowe, a użyty w nim ryż zachowuje
balans kwasowości, co może wyrywać amatorów „spolszczonego sushi” ze strefy komfortu. Ale tylko taki ryż idealnie wybija smak ryb i innych bezkompromisowych składników, które notabene można po części nabyć „na miejscu”, bo Japonki mieszczą się we wnętrzu... delikatesów Azjatka. W menu znajdziesz naście zestawów, a cyklicznie wprowadza się tu nowości z ekskluzywnych składników sprowadzanych nie tylko z Japonii – m.in. otoro z tuńczyka, ikry łososia, małż świętego Jakuba i jeżowców.
Kolejne miejsce w Browarach, w którym możesz rozsiąść się przy jednym ze stolików, napić się smacznej kawy i zamówić tzw. spersonalizowane kanapki robione „na świeżo” lub skusić się na kultowego już cruffina, w którego kruchym cieście skrywa się płynne nadzienie. Ten z kremem pistacjowym to prawdziwy majstersztyk. Zasłużoną i dobrą sławą cieszą się też tutejsze croissanty. Uwierzcie nam, że spróbujecie ich wypieków raz, a będzie wracać po nie już zawsze!
Cukiernia butikowa, która swą unikatowość opiera na deserach typu petit gateau, które są światową ikoną nowoczesnego cukiernictwa. To małe wizualne arcydzieła, których uroda idzie w parze z finezyjną fuzją smakowych doznań. W gastronomicznej nowomowie polskiej „petit gateau” to „monoporcje”, bo to niby takie „przyjemności na raz”. W praktyce po te „jednorazowe rozkosze” do DESEO w Browarach Warszawskich będziecie wracać nie raz i nie dwa. Kto skosztował, ten wie. Oprócz wybitnych słodkości, mają także wybitne lody, na które można wpaść i rozsiąść się w ich uroczym ogródku!
To nie koniec tej smacznej listy! Jeszcze w maju na terenie Browarów Warszawskich otworzą się kolejne gastronomiczne koncepty, które zachwycą swoim wyglądem wewnątrz jak i na zewnątrz! Zapiszcie sobie dokładnie ten adres – z całą pewnością warzy się tam wiele dobrego!