BŁĘKITNA LEMONIADA swój piękny kolor zawdzięcza odrobinie miodu ze spiruliną z Pasiek Rodziny Sadowskich. Miód ma pyszny słodki smak, a przygotowana na jego bazie lemoniada, z dodatkiem plasterków cytryny i listków mięty orzeźwia i doskonale gasi pragnienie. To lazurowy hit tegorocznego lata – idealny na każdą okazję.
Miód ze spiruliną to 99,6% naturalnego miodu wielokwiatowego i 0.4% niebieskiej spiruliny. 100% natury w pięknym wydaniu.
SŁODKO GLAZUROWANE WARZYWA
• 8 średnich marchewek
• 2 łyżki oliwy
• 2 łyżki masła
• sól
• świeżo mielony pieprz
• łyżeczka nasion kolendry
• łyżka miodu z czosnkiem i imbirem z Pasiek Rodziny
Sadowskich
Umyj i obierz marchewki. Natrzyj je oliwą i ułóż na blasze. Upraż nasiona kolendry na suchej patelni i rozgnieć w moździerzu. Posyp nimi marchewkę, oprósz ją solą i pieprzem. Piecz 20 minut w 190°C. W rondelku rozpuść masło, dodaj miód i szczyptę soli. Gdy składniki się połączą, polej marchewkę i zapiekaj jeszcze przez 2 minuty.
GRUSZKI ZAPIEKANE Z RICOTTĄ I MIODEM
· 2 duże gruszki
· łyżeczka soku z cytryny
· 4 łyżki serka ricotta
· 2 łyżeczki miodu z cynamonem z
Pasiek Rodziny Sadowskich
· 2 łyżki ulubionych orzechów
Gruszki umyj, wytrzyj, przekrój wzdłuż na połowę. Przy pomocy łyżeczki wydrąż z nich gniazdko nasienne i część otaczającego je miąższu. Skrop owoce sokiem z cytryny, umieść w piekarniku, piecz ok. 20 min w temperaturze 170°C. Serek ricotta wymieszaj z miodem, nałóż go na każdą połówkę gruszki. Obłóż posiekanymi orzechami i udekoruj cynamonem.
ENERGETYCZNY SHOT DLA ORZEŹWIENIA
Orzeźwia, nawadnia i uzupełnia sole mineralne –energetyczny domowy izotonik idealny na upały!
Składniki:
• 1 szklanka chłodnej wody
• łyżka miodu z cytryną z Pasiek Rodziny
Sadowskich
• szczypta soli
Miody kupisz na www.pasiekisadowskich.pl