Mango Kong fot. materiały prasowe
Koktajl Mango Kong
Przyjemnie orzeźwiający koktajl z owocową słodyczą.
Składniki:
Wykonanie:
Wszystkie składniki wlewamy do shakera, bazyli dajemy klapsa i dorzucamy do shakera. Całość energicznie wstrząsamy i przelewamy przez double strainer do szklanki typu tiki, na kruszonym lodzie. W upalny dzień koktajl można dopełnić lemoniadą bądź tonikiem.
Dekorujemy szczytem bazylii.
Violet fot. materiały prasowe
Koktajl VIOLET
Bardzo charakterystyczny i zróżnicowany w smaku koktajl. Zdecydowanie dedykowany płci pięknej. Violet łączy w sobie słodkie smaki kokosa i fiołka zgrabnie ukrywając moc jaką daje mu Biały Rum i wino musujące.
Składniki:
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz wina wlewamy i mieszamy w shakerze z lodem, następnie przelewamy całość do schłodzonego wcześniej kieliszka do szampana. Dopełniamy winem musującym, i mieszamy za pomocą łyżki barmańskiej.
INFUZ: Na 500 ml Białego rumu dodajemy około 12-14 gram Butterfly Pea Tea i pozostawiamy na około 6 godzin.
Las fot. materiały prasowe
Koktajl BURGUND
Owocowy i mocno orzeźwiający. W sam raz na upalne dni!
Składniki na koktajl:
Składniki na syrop porzeczkowy:
Wykonanie:
W pierwszej kolejności przygotowujemy syrop porzeczkowy. Wszystkie składniki na syrop gotujemy, cedzimy przez sitko, a następnie chłodzimy. Tak powstały płyn mieszamy na lodzie wraz ze wszystkimi składnikami na koktajl. Koktajl przelewamy do szkła i dekorujemy według uznani
Listę koktajlbarów oraz szczegółowe menu znajdziecie na stronie festiwalu www.CocktailFestival.pl
Daty Festiwalu: 7 lipca - 1 sierpnia 2021 r. Rezerwacje: https://cocktailfestival.pl