W pierwszy weekend sierpnia Goście Neo(n) Bistro mieli okazję skosztować m.in. faszerowanego kwiatu cukinii ze słonecznikiem, limonką i szczypiorem oraz wołowiny z foie gras. Kulinarną gwiazdą wieczoru był Chef Tomasz Łęgowski z restauracji Belvedere, który zapewnił obecnym niesamowite, findiningowe doznania. W nadchodzący weekend stery Neo(n) Bistro przejmie wielokrotnie nagradzany Chef Sebastian Olma, który zaserwuje Gościom m.in. wędzonego pstrąga potokowego na kalarepce z czarnym kawiorem warzywnym, barszcz z prażonych jabłek grójeckich na domowym zakwasie oraz smażone pierożki z młodym twarogiem, kurkami i bulionem grzybowym. Chef swoje doświadczenie zdobywał pracując z Gordonem Ramsayem i Tomem Aikensem - będzie to więc niezapomniane doznanie kulinarne.
Następne kolacje w Neo(n) Bistro będą równie niezwykłe. 20 oraz 21 sierpnia kubki smakowe Gości rozpieszczać będzie Chef Iwona Niemczewska, nagradzana m.in. tytułem Kulinarnej Osobowości Roku. Na stołach Gości pojawi się mnóstwo wspaniałych dań jak np. cieciorka siekana z kuminem, podana z bakłażanem, filet z kaczki marynowany w jabłkach z ryżem z beurre noisette, polany sosem creme forte oraz foundant z gorzkiej czekolady Callebaut.
Ostatnia sierpniowa kolacja (27-28.08.) będzie nie lada gratką dla fanów motoryzacji! Na parkingu wśród stolików zaparkują klasyczne i nowoczesne modele samochodów marki Maserati oraz Ferrari. Chefem będzie Edoardo Mallozzi, który na co dzień stoi na czele kuchni katowickiej restauracji La Squadra Ristorante. Przygotuje włoską kolację w trakcie, której Goście skosztują m.in. pasty z włoską wędzoną szynką, sosem pomidorowym, dodatkiem Parmigiano Reggiano D.O.P, wegetariańskiej lasagne oraz tiramisu z kremem z pistacji. Zapowiada się sierpień pełen wrażeń!
Każda z kolacji to niepowtarzalne wydarzenie, które trwa do 26 września. Neo(n) Bistro to nie tylko wspaniałe doświadczenie kulinarne, ale również możliwość spędzenia letniego wieczoru w niezwykłych okolicznościach. Romantyczny klimat tego miejsca to sprawa przede wszystkim widoku na Warszawę nocą, blasku kolorowych neonów oraz rozgwieżdżonego nieba. Są to zdecydowanie sprzyjające okoliczności na pierwszą randkę czy na niezapomniane zaręczyny!
Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week i odbywających się w na co dzień niedostępnych magicznych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszy odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.
Wyjątkowe kulinarne doświadczenia z 360° widokiem na stolicę będą odbywać się od lipca do września 2021 r na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online na stronie http://neonbistro.club. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Uwaga liczba miejsc ograniczona!
Neo(n) Bistro jest pierwszą w Polsce restauracją w 100 % pozostająca w duchu filozofii zero waste #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność zostaje ograniczona do zera.