Jesienna edycja Fine Dining Week potrwa od 17 listopada do 5 grudnia. Najwybitniejsi Szefowie Kuchni z wiodących restauracji w kraju zaserwują Gościom unikalne pięciodaniowe menu w specjalnej festiwalowej cenie 139 zł (z Visa 30 zł rabatu). Atrakcyjność każdego doświadczenia powoduje, że wybór jednej restauracji nie należy do najłatwiejszych. Do każdego menu Goście otrzymają festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Jakie zaskakujące połączenia smaków proponują restauracje? Sprawdźcie!
W łódzkim Quale jedną z festiwalowych propozycji jest aromatyczny krem czosnkowy z podwędzanym podkarpackim twarogiem i zielonym jabłkiem. Więcej nie zdradzamy!
Jeśli będziecie nad morzem, koniecznie zajrzyjcie do Chmielnej. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował udko z królika faszerowane króliczą wątróbką i kasztanami w sosie z musztardy dijon z sałatką z kopru włoskiego i jabłek Granny Smith.
Listopad gęsiną stoi! Tę najlepszą spróbujecie w tematycznej, krakowskiej restauracji "Trzy Gęsi". W karcie dań noga z gęsi z dynią, burakiem i prażonym makiem. Kto się skusi?
Stołeczny Elixir by Dom Wódki wszystkich miłośników mięsa zaprasza na konfitowaną golonkę, duszoną kapustę z pomidorami i koperkiem, pieczone ziemniaki na soli morskiej z sosem musztardowym!
Macie ochotę na zaskakujący deser? Jeśli tak, to koniecznie wybierzcie się do Sceny Kulinarnej na Śląsku. Słodkie zakończenie festiwalowej uczty w opcji B to mus z palonej białej czekolady ze słonym karmelem i fasolą tonka oraz ciastem cygaretkowym.
Wszystkie propozycje festiwalowych restauracji oraz oferowane przez nie menu znajdują się na stronie www.FineDiningWeek.pl. Organizatorzy wraz z Szefami Kuchni z ponad siedemdziesięciu najwybitniejszych restauracji przewidują ogromne zainteresowanie Festiwalem. Szacuje się, że w wydarzeniu weźmie udział nawet 15 tysięcy Gości! Dlatego
warto już dziś dokonać wcześniejszej rezerwacji, aby zapewnić sobie dostęp do najlepszych stolików i najbardziej pożądanych restauracji w festiwalowych miastach. Partnerem transakcyjnym festiwalu jest marka Visa, dzięki której Goście skorzystają z rabatu -30 zł.
Rezerwacje: www.FineDiningWeek.pl
Termin Festiwalu: 17 listopada - 5 grudnia