PascalBox to pierwszy catering pysznościowy w Polsce, w którym, jak mówi sam Pascal, „pyszność zjada dietetyczność na śniadanie". Najważniejsza jest przyjemność jedzenia, świadome zrównoważone składniki najlepszej jakości, różnorodność smaków kuchni światowej a nie dietetyczność i kalorie. Znakiem rozpoznawczym kuchni Pascala są sosy będące podstawą kuchni francuskiej, której Pascal jest mistrzem. Są sercem smaków i nadają posiłkom niepowtarzalny charakter, dlatego w proponowanych potrawach zastosował sosy znane i zaskakujące, przyjemne i pobudzające, domowe i światowe.
Każdy, kto zapragnie spróbować posiłków z kuchni Pascala, może je teraz po prostu zamówić. Potrawy w ekologicznych pudełkach z pulpy trzcinowej, które łatwo segregować i recyklingować, są dowożone do ponad 3 tys. miast i miejscowości w całej Polsce. Oferta jest bardzo elastyczna - do wyboru mamy cztery linie: Domowo, Światowo, Zielono i Energia, a w planach są kolejne dwie.
Tym, co dodatkowo wyróżnia catering Pascala, jest możliwość pełnej wymiany posiłków pomiędzy poszczególnymi liniami i to bez dodatkowych opłat. Jeśli jakieś danie z wybranej linii nam nie odpowiada, możemy zamienić je na inne dostępne w danym terminie. Do wyboru zamawiających są setki autorskich popisowych potraw Pascala. Można także skorzystać z opcji Wybór menu i wybrać każdy posiłek w modelu á la carte.
Zdecydowałem się na catering pudełkowy, bo chcę, żeby każdy, kto zechce, mógł spróbować mojej kuchni. Osoby, które znają mnie z ekranu, mają teraz okazję spróbować moich potraw, poczuć ich smaki i zapachy oraz doświadczyć mojej filozofii kuchni. Jestem łasuchem kuchni światowej i chce się dzielić moją pasją. To dla mnie ważne, żeby być blisko ludzi i wspaniale się czuję mogąc w końcu karmić ich pysznościami
- mówi Pascal Brodnicki.
Pascal jest w kuchni perfekcjonistą, dlatego posiłki w PascalBox są przygotowywane tylko według jego popisowych przepisów, które poznawał i udoskonalał w swoim rodzinnym domu, w wieloletniej pracy w zawodzie kucharza (zaczął ją w wieku 16 lat!) oraz setek podróży, podczas których zgłębiał tajniki kuchni domowych z całego świata.
Żaden składnik czy przyprawa nie są przypadkowe. Pascal uważa, że piękne przepisy mogą powstać tylko z najlepszych plonów i przetworów, produktów sezonowych, pochodzących w miarę możliwości od lokalnych dostawców, oraz tych sprowadzanych z krajów ich pochodzenia dla zapewnienia oryginalności smaków. Z takich właśnie składników powstają potrawy przygotowywane przez Pascala i jego zespół doświadczonych kucharzy, którzy dbają o zapewnienie posiłkom restauracyjnej jakości.
Chcę poznać opinię swoich klientów i dowiedzieć się, czy im smakuje to, co proponuję, dlatego regularnie dzwonię do nich i pytam o ich doświadczenia. Czasem bywa zabawnie. Nie wiem, dlaczego, ale wielu z nich nie dowierza, że dzwonię do nich osobiście. Jestem przecież Chefem, a nie celebrytą!
- mówi z uśmiechem.
Już podczas czytania menu PascalBox kubki smakowe zaczynają intensywniej pracować. Na każdy dzień zaplanowana jest cała masa pyszności. Chciałoby się zjeść wszystko. Pascal, jak sam twierdzi, nie lubi rutyny i nudy, za to uwielbia różnorodność, dlatego proponuje cztery linie cateringu dostosowane do różnych preferencji i gustów. Znajdą coś dla siebie zarówno zwolennicy tradycyjnej kuchni domowej i schabowego (linia Domowo), fani potraw z różnych krajów świata (Światowo), wegetarianie (Zielono) oraz osoby prowadzące bardzo aktywny tryb życia (Energia). Wkrótce do obecnych dołączą kolejne dwie linie do wyboru.
Co powiedzielibyście na poniższe menu z linii Światowo? Na śniadanie croissant z serem brie, pasta z cieciorki i papryki oraz sałatka. Przekąska to wiedeński tort Sachera w konfiturze i czekoladzie z prażonymi płatkami migdałów. Na lunch łosoś w salsie mango z ryżem basmati i czarnym sezamem. Na podwieczorek buraczany hummus ze świeżymi warzywami i pita, a na kolację prowansalska pasta w sosie śmietanowym, karczochy na białym winie z parmezanem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Brzmi jak uczta dla podniebienia!
A jak PascalBox wygląda cenowo? Na początek można zamówić Paczkę Próbną i to od razu z rabatem. Cena trzydniowego pięciodaniowego cateringu (z uwzględnioną już zniżką) to 217 zł, czyli 72,5 zł dziennie za 5 top posiłków. Posiłki można zamawiać oczywiście także na dłuższe okresy, w trybie tygodniowym, miesięcznym lub na wybrane dni tygodnia - im dłuższy okres subskrypcji, tym stawka staje się niższa.
Pysznego!
Więcej informacji na: