Pascal Brodnicki nakarmi Polaków swoim cateringiem i zadzwoni spytać, czy smakowało

Pascal Brodnicki to jeden z najlepszych kucharzy kuchni francuskiej w Polsce oraz ulubieniec milionów fanów gotowania. Znany z wielu programów telewizyjnych takich jak "Pascal: po prostu gotuj", "Smakuj świat z Pascalem" oraz najnowszego "Tak smakuje dziękuje", a także własnego bardzo popularnego kanału na YouTube Tuba smaku, od kilkunastu lat uczy Polaków jak pysznie gotować i czerpać radość z jedzenia. Po 30 latach pracy w zawodzie kucharza postanowił, że zacznie ich także karmić! Pascal wystartował właśnie ze swoim cateringiem pudełkowym - i to niezwykłym, bo pysznościowym!

Kalorie nie mogą rządzić pysznością

PascalBox to pierwszy catering pysznościowy w Polsce, w którym, jak mówi sam Pascal, „pyszność zjada dietetyczność na śniadanie". Najważniejsza jest przyjemność jedzenia, świadome zrównoważone składniki najlepszej jakości, różnorodność smaków kuchni światowej a nie dietetyczność i kalorie. Znakiem rozpoznawczym kuchni Pascala są sosy będące podstawą kuchni francuskiej, której Pascal jest mistrzem. Są sercem smaków i nadają posiłkom niepowtarzalny charakter, dlatego w proponowanych potrawach zastosował sosy znane i zaskakujące, przyjemne i pobudzające, domowe i światowe.

Każdy, kto zapragnie spróbować posiłków z kuchni Pascala, może je teraz po prostu zamówić. Potrawy w ekologicznych pudełkach z pulpy trzcinowej, które łatwo segregować i recyklingować, są dowożone do ponad 3 tys. miast i miejscowości w całej Polsce. Oferta jest bardzo elastyczna - do wyboru mamy cztery linie: Domowo, Światowo, Zielono i Energia, a w planach są kolejne dwie.

Tym, co dodatkowo wyróżnia catering Pascala, jest możliwość pełnej wymiany posiłków pomiędzy poszczególnymi liniami i to bez dodatkowych opłat. Jeśli jakieś danie z wybranej linii nam nie odpowiada, możemy zamienić je na inne dostępne w danym terminie. Do wyboru zamawiających są setki autorskich popisowych potraw Pascala. Można także skorzystać z opcji Wybór menu i wybrać każdy posiłek w modelu á la carte.

Zdecydowałem się na catering pudełkowy, bo chcę, żeby każdy, kto zechce, mógł spróbować mojej kuchni. Osoby, które znają mnie z ekranu, mają teraz okazję spróbować moich potraw, poczuć ich smaki i zapachy oraz doświadczyć mojej filozofii kuchni. Jestem łasuchem kuchni światowej i chce się dzielić moją pasją. To dla mnie ważne, żeby być blisko ludzi i wspaniale się czuję mogąc w końcu karmić ich pysznościami

- mówi Pascal Brodnicki.

Bonjour, przy telefonie Pascal, chciałem zapytać, czy catering smakował?

Pascal jest w kuchni perfekcjonistą, dlatego posiłki w PascalBox są przygotowywane tylko według jego popisowych przepisów, które poznawał i udoskonalał w swoim rodzinnym domu, w wieloletniej pracy w zawodzie kucharza (zaczął ją w wieku 16 lat!) oraz setek podróży, podczas których zgłębiał tajniki kuchni domowych z całego świata.

Żaden składnik czy przyprawa nie są przypadkowe. Pascal uważa, że piękne przepisy mogą powstać tylko z najlepszych plonów i przetworów, produktów sezonowych, pochodzących w miarę możliwości od lokalnych dostawców, oraz tych sprowadzanych z krajów ich pochodzenia dla zapewnienia oryginalności smaków. Z takich właśnie składników powstają potrawy przygotowywane przez Pascala i jego zespół doświadczonych kucharzy, którzy dbają o zapewnienie posiłkom restauracyjnej jakości.

Chcę poznać opinię swoich klientów i dowiedzieć się, czy im smakuje to, co proponuję, dlatego regularnie dzwonię do nich i pytam o ich doświadczenia. Czasem bywa zabawnie. Nie wiem, dlaczego, ale wielu z nich nie dowierza, że dzwonię do nich osobiście. Jestem przecież Chefem, a nie celebrytą!

- mówi z uśmiechem.

Ogórkowa z przepisu Babci, wietnamska sałatka nom xoai hai, łosoś w salsie mango - co można zamówić?

Już podczas czytania menu PascalBox kubki smakowe zaczynają intensywniej pracować. Na każdy dzień zaplanowana jest cała masa pyszności. Chciałoby się zjeść wszystko. Pascal, jak sam twierdzi, nie lubi rutyny i nudy, za to uwielbia różnorodność, dlatego proponuje cztery linie cateringu dostosowane do różnych preferencji i gustów. Znajdą coś dla siebie zarówno zwolennicy tradycyjnej kuchni domowej i schabowego (linia Domowo), fani potraw z różnych krajów świata (Światowo), wegetarianie (Zielono) oraz osoby prowadzące bardzo aktywny tryb życia (Energia). Wkrótce do obecnych dołączą kolejne dwie linie do wyboru.

Co powiedzielibyście na poniższe menu z linii Światowo? Na śniadanie croissant z serem brie, pasta z cieciorki i papryki oraz sałatka. Przekąska to wiedeński tort Sachera w konfiturze i czekoladzie z prażonymi płatkami migdałów. Na lunch łosoś w salsie mango z ryżem basmati i czarnym sezamem. Na podwieczorek buraczany hummus ze świeżymi warzywami i pita, a na kolację prowansalska pasta w sosie śmietanowym, karczochy na białym winie z parmezanem, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Brzmi jak uczta dla podniebienia!

A jak PascalBox wygląda cenowo? Na początek można zamówić Paczkę Próbną i to od razu z rabatem. Cena trzydniowego pięciodaniowego cateringu (z uwzględnioną już zniżką) to 217 zł, czyli 72,5 zł dziennie za 5 top posiłków. Posiłki można zamawiać oczywiście także na dłuższe okresy, w trybie tygodniowym, miesięcznym lub na wybrane dni tygodnia - im dłuższy okres subskrypcji, tym stawka staje się niższa.

Pysznego!

Więcej informacji na:

  • https://pascalbox.pl
  • https://www.facebook.com/pascalboxpl
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.