MOXO - nowy, ekscytujący koncept. Łączy ekskluzywną restaurację z klubem muzycznym. Ma najwyższy bar w Polsce

Znajduje się w budynku zrewitalizowanej hali odlewni Fabryki Norblina. To 1200 mkw. industrialnej przestrzeni zaaranżowanej w nowoczesnym i eleganckim wydaniu. Miejsce zaskakuje spektakularnym, najwyższym w Polsce barem (8 m wysokości i 12 m szerokości), unikatowymi rozwiązaniami architektonicznymi i audiowizualnymi.

Restauracja oraz bary, które są sercem MOXO, biją w rytmie Nikkei, czyli zjawiskowej fuzji dwóch kulinarnych światów. Zgrabna hybryda pięknych tradycji Peru i Japonii, która jest owocem wydarzeń ekonomicznych XIX wieku. Wówczas do Ameryki Południowej trafiły rzesze mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni, przywożąc ze sobą tradycje kulinarne, które naturalną drogą wzbogaciły kuchnię peruwiańską. 

Kulinarną podróż uzupełnia autorska karta koktajli, również inspirowana filozofią przenikania się dwóch potężnych kultur. Nowa przestrzeń przy Żelaznej 51/53 jest również miejscem energetycznej rozrywki, które po kolacji przeradza się wyjątkowy klub muzyczny, przystosowany nie tylko na regularne imprezy klubowe, lecz także na duże koncerty.

Na scenie MOXO zagoszczą najpopularniejsi polscy i międzynarodowi artyści. Nowe oblicze starej odlewni będzie tętniło życiem 7 dni w tygodniu i będzie dostarczać gościom unikatowych doznań na najwyższym, światowym poziomie, których nie doświadczą w żadnym innym miejscu.

MOXO to autorski projekt Tomika Grewińskiego – jednej z najbardziej znanych i wpływowych osób w polskiej branży muzycznej i rozrywkowej oraz Bertranda Jasińskiego, który odniósł sukces, tworząc takie marki, jak Centrum Podróży, GO!Internet, Sale Zabaw Fikołki, Kuźnia Kulturalna, The Beer Store, Cook Story, Scena Kulturalna, Museum Store czy Cucina Wilanów. Za koordynację prac przygotowawczych oraz uruchomienie restauracji odpowiada Arkadiusz Motyliński – dyrektor operacyjny w Amvox International, który doświadczenie zbierał w międzynarodowych sieciach hotelarskich takich jak Hyatt, IHG oraz w Klubie Polskiej Rady Biznesu czy restauracji Amber Room.

Oferta MOXO skierowana jest do wszystkich miłośników dobrej kuchni i muzyki. Chcemy, by było to miejsce spotkań z wyśmienitym jedzeniem, muzyką i dobrą energią, nawiązujące do najlepszych tradycji klubów Londynu, Paryża i Berlina. W MOXO będzie można zjeść elegancką kolację, a następnie zatańczyć w rytm największych hitów, które dla naszych gości dobierać będą najpopularniejsi polscy i zagraniczni DJ-e. Szukaliśmy idealnego miejsca do realizacji naszego konceptu, w którym będziemy mogli stworzyć niepowtarzalny klimat. I takie znaleźliśmy. MOXO otworzy się w samym sercu Warszawy, we wnętrzu zapierającej dech w piersiach XIX-wiecznej Hali Odlewni Fabryki Norblina

– mówią inwestorzy z Amvox International.

Już 20 stycznia MOXO oficjalnie otworzy drzwi do świata wyjątkowej kuchni i muzyki.

www.moxo.pl

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.