Rozkoszny Pop-up w Restauracji Źródło. Spróbuj dań z nowej książki Michała Korkosza

Już od 17 listopada w warszawskiej restauracji Źródło pojawi się niesamowita okazja, by spróbować autorskich przepisów Michała Korkosza z jego najnowszej książki "Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują".

Z okazji premiery książki wraz z Wydawnictwem Buchmann i restauracją Źródło Rozkoszny przygotował dla czytelników i czytelniczek kolejną niesamowitą niespodziankę: już od 17 listopada do 3 grudnia czytelniczki i czytelnicy będą mieli okazję, aby na warszawskiej Pradze skosztować pysznych autorskich dań z książki.

W rozkosznym menu pojawią się trzy dania z książki: karmelizowana dynia z aromatycznymi pestkami i cytrynowym jogurtem, kluski śląskie z kalafiorowo pomarańczowym kremem, kiszoną kapustą, olejem koprowym i prażoną gryką oraz karmelizowany twarogowy sernik baskijski z sosem pralinowym.

W nowej książce "Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują" Rozkoszny kontynuuje swoją misję przełamywania stereotypu o polskim stole, jako wypełnionym po brzegi ziemniakami i tłustym mięsem. Jego nowatorskie podejście łączy tradycyjne polskie smaki z globalnymi wpływami. To wegetariańska kuchnia pokazana z finezją i typowym dla Rozkosznego nieoczywistym twistem, zamknięta w aż 100 wyjątkowych przepisach.

Restauracja Źródło na nowo definiuje polską kuchnię, wykorzystując starą polską zastawę i zapomniane produkty. Nie boi się eksperymentować i przecierać szlaków, a ich unikatowa karta win został doceniona między innymi przez "Magazyn Ferment", Star Wine List oraz Raisin Natural Wine App.

Restauracja Źródło przyjmuje rezerwacje telefonicznie (numer 22 515 72 66), poprzez FB i IG, drogą mailową zrodlopraga@gmail.com oraz poprzez wygodny przycisk "Zarezerwuj" na wizytówce Google restauracji. Rozkoszne Menu będzie dostępne do 3 grudnia.

Restauracja Źródło
Wejście od ulicy, Targowa 81/106, Kameralna 1/A, 03-408 Warszawa