Otwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej - nowe centrum azjatyckich smaków

Wnętrze inspirowane dalekimi podróżami, a do tego blisko 200 pozycji w menu, które pozwalają przenieść wszystkie zmysły w orientalny klimat. W centrum Warszawy, przy ul. Chmielnej 1/3, otworzył się właśnie kolejny lokal międzynarodowej sieci restauracyjnej Gan bei.

Gan bei to dziś 20 restauracji zlokalizowanych w czterech europejskich krajach. Klienci warszawskiego Westfield Mokotów jako pierwsi w Polsce mieli okazję bliżej ją poznać. Mieści się bowiem w food courcie centrum handlowego, co stanowi zawsze doskonałą okazję na smaczną przerwę podczas zakupów czy biznesowy lunch. Teraz szansa na orientalne smakowanie będzie możliwa w samym sercu miasta - w grudniu restauracja Gan bei zawitała na jednej z popularniejszych ulic w stolicy - Chmielnej.

Otwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej - nowe centrum azjatyckich smakówOtwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej - nowe centrum azjatyckich smaków Materiały prasowe

Gan bei, czyli do dna!

Początki Gan bei tkwią w unikalnej mieszance azjatyckich kultur i smaków. Twórcy chcą być pomostem między tradycyjnymi azjatyckimi korzeniami kulinarnymi, a współczesnym światem, oferując wspaniałe dania i wyjątkowe doświadczenia inspirowane autentycznymi smakami Azji.

Miejsce z charakterem...

Lokal przyciąga uwagę nie tylko bogatą ofertą oraz dużym wyborem dań. Twórcy miejsca postawili również na mocne akcenty wizualne, które sprawiają, że miejsce jest odbierane jako przyjemne i bardzo klimatyczne. Za projekt odpowiada zespół Sergejsa Pushnojsa, który zaproponował twórcom konceptów ciemną elegancję przełamaną pomarańczowymi elementami. Każdy detal jest przemyślany i dopracowany - ornamentalne wzory, błyszczące powierzchnie, oryginalne fotele i starannie skomponowana roślinność - to znak rozpoznawczy wszystkich lokali Gan bei.

Otwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej - nowe centrum azjatyckich smakówOtwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej - nowe centrum azjatyckich smaków Materiały prasowe

... i z azjatyckim twistem!

Co konkretnie można tu zjeść? Na pewno jest w czym wybierać. Od owoców morza i różnorodnych dań mięsnych, przez dania wegetariańskie i wegańskie, aż po desery. Przykład? Ucztę można zacząć od pieprzu Shishito z sosem miso-miodowym i solą morską czy mini kukurydzą Tomorokoshi z majonezem truflowym. Przez sushi, sashimi i tataki, do tatara z awokado i z chrupiącym ryżem, aż po zupy. Później przegrzebki z krewetkami tygrysimi w sosie hoisin czy okoń morski w kokosowym sosie curry. Można też wybrać dania z kurczaka, wołowiny, wieprzowiny czy kaczki, ale warto mieć w pamięci też deser. Tu do wyboru są różne rodzaje mochi, smażone lody czy maki na słodko.

Otwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej - nowe centrum azjatyckich smakówOtwarcie restauracji Gan bei przy Chmielnej - nowe centrum azjatyckich smaków Materiały prasowe

Tradycyjne potrawy kuchni chińskiej, tajskiej, japońskiej czy indyjskiej, tworzone są tu przez szefów kuchni pochodzących z Indii i Nepalu. Wszyscy swoje umiejętności zdobywali w renomowanej szkole kulinarnej w New Delhi. Autentyczność i różnorodność aromatów zapewniają też unikalne składniki, sprowadzane z krajów pochodzenia. Nowe miejsce przy jednej z bardziej ruchliwych ulic w Warszawie poleca się zarówno na romantyczną kolację, biznesowy lunch czy spotkanie z rodziną.

Nowy punkt od niedzieli do czwartku jest czynny w godzinach 12:00-23:00, natomiast w piątek i sobotę 12:00-24:00. Twórcy miejsca zachęcają do rezerwacji stolików, aby unikać niepotrzebnego stania w kolejce. Wszystkie aktualności o Gan bei warto obserwować na Facebooku, Instagramie oraz stronie internetowej restauracji.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.