Historia marki sięga 1913 roku, kiedy to mieszkający w Nowym Jorku Richard Hellmann zaczął sprzedawać w swoich delikatesach sos oparty na domowej recepturze żony, Margaret. Richard oznaczył lubiany przez konsumentów i zyskujący popularność majonez niebieską kokardką, która stała się symbolem jakości i do dzisiaj widnieje na etykietach produktu.
W ciągu 110 lat pracy nad recepturą marka Hellmann’s stworzyła bogatą w smaku i wyjątkowo kremową kompozycję. Jej sekretem jest m.in. doskonała jakość składników, takich jak jaja z chowu na wolnym wybiegu czy olej rzepakowy pochodzący ze zrównoważonych upraw. Dzięki długoletniemu doświadczeniu oraz unikalnej technologii ubijania dziś majonezy Hellmann’s zdobywają serca miłośników pysznego jedzenia bogatym, wyjątkowo kremowym smakiem.
Na śniadanie, przekąskę, szybki lunch do pracy czy kolację – aż 97% Polaków nie wyobraża sobie dnia bez kanapek[1]. Jednak wiele osób mierzy się z monotonią tego codziennego posiłku, poszukując nowych pomysłów na przygotowanie go. Dlatego Hellmann’s wkracza w 2024 rok z inspiracjami na pyszne kremowe kanapki urozmaicone smakiem kultowego, kremowego majonezu.
Produkty Hellmann’s są idealnie dopasowane do preferencji Polaków: Majonez Babuni charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem, podczas gdy Majonez Original ma bardziej kwaśny profil. Tym, co łączy obydwa warianty, jest wysoka jakość składników użytych do ich produkcji i wyjątkowa kremowość. Znajdziemy w nich jaja z chowu na wolnym wybiegu i pochodzący ze zrównoważonych upraw olej rzepakowy, dzięki czemu są one źródłem kwasów tłuszczowych Omega 3. Co ważne, produkty nie zawierają konserwantów.
Składniki wysokiej jakości sprawiają, że majonezy Hellmann’s nadają wyjątkowy smak nawet najprostszym potrawom. Czy to na śniadanie, obiadokolację czy wieczorne spotkanie z przyjaciółmi – Hellmann’s pomoże przygotować kanapki, sałatki oraz dania na ciepło o unikalnym, kremowym charakterze.
Już wkrótce na sklepowych półkach pojawią się słoiczki majonezu Hellmann’s w nowych rozmiarach 340 ml oraz 500 ml, odpowiadających na potrzeby Polaków. Słoiki będą opatrzone odmienioną etykietą podkreślającą wyjątkową kremowość produktu oraz jego wysoką jakość. I tak, pod charakterystycznym logiem z niebieską kokardą wprowadzoną w 1913 r. przez Richarda Hellmanna pojawi się napis „wyjątkowo kremowy" oraz znaczek informujący o tym, że produkt nie zawiera konserwantów. Wysoką jakość składników majonezu podkreśla również grafika rozbitych na pół jajek, wraz z napisem „z wolnego wybiegu". Ponadto na odwrocie opakowania będzie można przeczytać, że olej użyty w procesie produkcji pochodzi ze zrównoważonych upraw, a majonez jest źródłem kwasów tłuszczowych Omega 3.
O działaniach marki Hellmann’s stanie się głośno dzięki kampanii m.in. w telewizji i Internecie. Nowa reklama nawiązuje do historii założyciela marki i pokazuje, jak bogaty, wyjątkowo kremowy smak majonezu Hellmann’s może odmienić oblicze każdego posiłku.
Wypróbuj nasze przepisy i daj się zaskoczyć bogatym smakiem!
Są rzeczy, które w Hellmann’s się nie zmieniają: bogaty, wyjątkowo kremowy smak. Wypróbuj przepisy na kanapki prosto od Hellmann’s:
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1 Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.
Krok 2 Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.
Krok 3 Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.
Krok 4 Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1 Najpierw ugotuj jajka na twardo. W tym celu umieść jajka w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień do niskiego i gotować przez 9 do 12 minut. Wyjmij jajko, pozwól mu ostygnąć w zimnej wodzie, a następnie pokrój obrane jajko na plasterki. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 W międzyczasie można również gotować jarmuż (użyj tylko liści i usuń twardą łodygę) w gorącej wodzie przez kilka minut, aby zmiękł na tyle, aby można go było ugryźć. Możesz również skropić kapustę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, aby dodać jej dodatkowego smaku.
Krok 3 Lekko opiecz dwie kromki ulubionego chleba (w tosterze lub na patelni), a następnie posmaruj jedną z nich majonezem. Na wierzchu ułożyć plasterki ogórka, kiełki, jajko, awokado, plasterki sera i jarmuż. Na wierzchu ułożyć drugą kromkę chleba posmarowaną majonezem.
Masz ochotę na więcej? Zajrzyj na przepisy.pl/hellmanns, by poznać historię o niezwykłym założycielu marki, Richardzie Hellmannie, i znaleźć inspiracje na pyszne kremowe kanapki z majonezem Hellmann’s.
Kontakt dla mediów:
Magdalena Wąsowicz-Miszczyńska
Specjalista ds. PR
e-mail: magdalena.miszczynska@yellowcups.pl
[1] źródło: Top dish in Poland Research, IPSOS, June 2023