Oatly otworzyło w Warszawie "Bar NIEMleczny"na jeden dzień

11. kwietnia Oatly przekształciło na jeden dzień legendarny warszawski bar mleczny "Bar Prasowy" w "Bar NIEMleczny". W menu znalazły się typowe polskie dania przygotowane na bazie produktów owsianych zamiast mleka krowiego. "Bar NIEMleczny" i Oatly pokazują, że produkty mleczne można zastąpić równie smacznymi odpowiednikami roślinnymi: od 15 kwietnia na miesiąc do menu zostaną dodane dwie wegańskie potrawy.

Aby przekonać warszawiaków, że produkty roślinne są równie smaczne, 11. kwietnia odbyło się specjalne wydarzenie zorganizowane przez Oatly: legendarny warszawski bar mleczny "Prasowy" na jeden dzień zamienił się w "Bar NIEMleczny". "Prasowy" to nie tylko kultowe miejsce z bogatą historią, ale także integralna część stolicy, przyciągająca zarówno miłośników historii, jak i tych, którzy cenią sobie doskonałą kuchnię. Oatly z sukcesem udowodniło, że dieta roślinna nie przeszkadza w delektowaniu się tradycyjnymi polskimi potrawami. Dwie szefowe kuchni Jagna Niedzielska i Maria Przybyszewska zachwyciły klasycznymi daniami znanymi z barów mlecznych, ale w wersji bez mleka krowiego. Goście tego wyjątkowego wydarzenia mieli okazję zagłosować na swoje dwa ulubione dania: pulpety z soczewicy i pieczarek w sosie koperkowym oraz bitki sojowe z chrzanowym puree trafią do menu "Prasowego" na najbliższy miesiąc, począwszy od 15. kwietnia, dzięki czemu bywalcy restauracji będą mogli sami przekonać się o zaletach diety roślinnej.

Materiał Promocyjny Public Relations Oatly