muzykuJEMY - Kulinarne spotkania u Marty Gessler

Już w najbliższy weekend, 14-15 czerwca, podczas trwania festiwalu Co Jest Grane dziedziniec CSW i restauracja Marty Gessler Qchnia Artystyczna w Zamku Ujazdowskim zamienią się w prawdziwe festiwalowe królestwo celebrujące kuchnię i muzykę - "muzykuJEMY - Kulinarne spotkania u Marty Gessler".

Przestrzeń Qchni Artystycznej i dziedziniec wypełnią spotkania, panele i warsztaty z restauratorami, kucharzami i muzykami, którzy kochają jeść, kochają gotować, albo i jedno i drugie.  Będziemy gotować, dyskutować i smakować razem z gwiazdami pikniku oraz innymi fascynującymi gośćmi.

Nie zabraknie również uczty dla oczu – przygotowaliśmy wystawę przepięknych zdjęć kulinarnych, które z pewnością pobudzą Wasze apetyty. A jeśli zgłodniejecie, w strefie food trucków czekają na Was najróżniejsze smakołyki.

Na "muzykuJEMY – Kulinarne spotkania u Marty Gessler" uczestników festiwalu zapraszamy w piątek i sobotę 14-15.06 w godz. 16.00-23.30. Wejście na karnety lub bilety festiwalowe.

Program spotkań muzyKUJEMY

Program piątek:

  • 17.00-17.30 | Przyganiał kocioł garnkowi - nowe pokolenie restauratorów vs stara szkoła szefów kuchni

Monika Mazurek, Wit Szychowski, Janek paszkowski, Marianna Zjawińska, Katarzyna Zbikowska, Krzysztof Klimaszewski, Bogdan Gałązka, Marta Gessler

  • 19.00-19.30 | Chleb Z Masłem - Wpadnij posłuchać o fenomenie piekarni rzemieślniczych i spróbuj najlepszego pieczywa w Warszawie

Piekarnia Dej, Baken, Piekarnia Kromka i Będzie Dobrze - Głodna Daga

  • 20.00-20.30 | Czujemy co jemy - Co robią z nami zapachy w kuchni - opowiadają Kasia Białousz i Anna Budyńska/ Autorki Książki "Ach, Zapach"

21.00-21.30 | muzykuJEMY z Vieniem - Zrób z Vieniem springrollsy

Program sobota: 

  • 17.00-18.30 | Muzykujemy z Reni Jusis i Natalią Przybysz -  Ajurweda i zero waste - Dołącz do warsztatów i kulinarnych ploteczek z dziewczynami
  • 18.00-18.30 | Z ziemi włoskiej do Polski - Jak Polska oszalała na punkcie włoskiej kuchni?

Rozmowa: Bianca Mozzarella, Luca Della Costa

  • 19.00-19.30 | By jedzenie było dobrem, a nie towarem - Eko i kuchnia zaangażowana wg. Greenpeace i autorów "Rewolucyjnej Książki Kucharskiej"

Rozmawiają: Marta Palińska I Marcel Andino Velez

  • 20.00-20.30 | Wydać czy nie widać? Oto jest pytanie! O self publishingu Kulinarnym 

Rozmowa: Rafał Czech, Nat Orce, Magdalena Tomaszewska-Bolałek

  • 21.00-21.30 | Jedz, pij i nie tyj - Zresetuj się w kuchni z Anną Jurksztowicz

Wystawa Marta Gessler x Marcin Klaban

Przez ponad 25 lat Marta Gessler i Marcin Klaban tworzyli niezwykłe kulinarne arcydzieła. Marta czaruje na talerzu, a Marcin chwyta magię w kadrze. Teraz macie okazję zobaczyć efekty ich współpracy!

Zapraszamy na wystawę, która jest owocem ich wieloletniej współpracy. Zobaczcie, jak dwie dekady food-designu wyglądają z perspektywy obiektywu Marcina i talerza Marty. Nie przegapcie tej kulinarno fotograficznej uczty! 

Wystawa Marta Gessler x Marcin KlabanWystawa Marta Gessler x Marcin Klaban Materiały promocyjne Public Relations

Bilety do nabycia na: eBilet.pl i kicket.com.

Dzieci do lat 5 wchodzą na teren festiwalu bezpłatnie, a od 6. do 12. roku życia - na bilet ulgowy za 50% ceny.

Aktualne informacje o festiwalu publikowane są na: https://www.facebook.com/cojestgrane24festival oraz na https://www.instagram.com/cojestgranefestival.

Materiał promocyjny Public Relations Festiwalu Co Jest Grane

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.