Jednocześnie nie chcemy spędzać w kuchni długich godzin, dlatego doceniamy takie produkty, dzięki którym przygotowanie potraw czy przekąsek może być szybsze i prostsze. Odpowiedzią na te potrzeby jest nowa propozycja musów Herbapolu.
Musów można użyć w zasadzie do każdego domowego deseru. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do lodów, ciast, ciasteczek a także naleśników czy gofrów. Pokażemy jak wykorzystać musy do przygotowania owocowych, pysznych owsianek.
Przygotujemy owsiankę czekoladową z musem wiśniowym i orzechami laskowymi, klasyczną z musem truskawkowym oraz wersję na mleku roślinnym z musem mango-brzoskwinia
Składniki:
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane przesyp do garnka i lekko spraż aż uwolnią swój orzechowy aromat. Dodaj mleko i gotuj na bardzo małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodaj kakao, połowę pokruszonej czekolady, mrożone wiśnie, masło, espresso, miód i szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Podgrzej by konsystencja owsianki się ustabilizowała i przełóż na talerz. Polej musem wiśniowym, posyp kruszoną czekoladą i pokruszonymi orzechami laskowymi.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane zalej mlekiem i odstaw na noc do lodówki. Rano po wyjęciu owsianki z lodówki, wymieszaj ją z miodem i szczyptą soli, po czym przełóż ją na talerz. Pokrusz twaróg na wierzchu. Po środku owsianki nałóż mus truskawkowy i posyp sprażonymi płatkami migdałów. Dekoruj listkami mięty!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane przesyp do garnka i lekko spraż aż uwolnią swój orzechowy aromat. Dodaj mleko kokosowe i gotuj na bardzo małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodaj olej kokosowy, cukier i szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Podgrzej by konsystencja owsianki się ustabilizowała i przełóż na talerz. Polej musem mango, posyp płatkami kokosa.