Spróbuj z naszą klasyczną białą kiełbaską w nowoczesnej odsłonie. Przed wrzuceniem kiełbasy na ruszt posmaruj ją marynatą z miodem i chilli, aby dodać jej nieco ostrego charakteru i idealnie skarmelizować skórkę. Ten przepis docenią zarówno kulinarni tradycjonaliści, jak i poszukiwacze nowych smaków, a już na pewno nikt nie pozostanie obojętny. Doskonałe białe kiełbaski oraz wszystkie niezbędne składniki znajdziecie w sklepach sieci Netto.
Składniki:
Na początku przygotuj marynatę. W niedużej miseczce wymieszaj miód, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Dodaj suszone chilli, sól oraz listki oberwane z gałązek tymianku i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą posmaruj kiełbaski i ułóż je na rozgrzanym grillu. Piecz kiełbaski około 8-10 minut, kilkukrotnie obracając, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Podczas grillowania posmaruj je jeszcze raz pozostałą marynatą.
Materiał promocyjny Netto Sp. z o.o.