Podróż po świecie kawowym szlakiem. Poznaj różne oblicza kawy

Jesteś wielbicielem/wielbicielką kawy, ale nie masz czasu na odwiedzanie etnicznych kawiarni serwujących wyszukane smaki? Zaproś taką kawiarnię do domu. A ściślej, ekspres KRUPS Intuition Experience+. Nie ma znaczenia czy preferujesz kawy gorące, czy mrożone, z nim przygotujesz wszystko.

Dzięki KRUPS Intuition Experience+ możesz cieszyć się smakami kaw z całego świata. Jak to zrobić?

Materiał promocyjny

Zobacz nasze instruktażowe wideo

Zobacz wideo

Dla wielbicieli azjatyckich smaków KRUPS ma kawę po wietnamsku. Potrzebujesz tylko najwyższej jakości robusty oraz skondensowanego słodzonego mleka.

Kawa po wietnamskuKawa po wietnamsku Fot. Materiał promocyjny

Kawa po wietnamsku

Składniki:
- czarna kawa - filter coffee - 170 ml
- mleko skondensowane – kilka łyżeczek

Przygotowanie (na gorąco)
1. do szklanki dodajemy kilka łyżeczek skondensowanego mleka
2. do tak przygotowanej szklanki zaparz 170 ml czarnej kawy (filter coffee)

Jeśli  marzy ci się artystyczny klimat Barcelony czy odpoczynek na Costa Blanca, przygotuj kawę z miodem i korzennymi przyprawami.

Kawa hiszpańska Cafe Con MielKawa hiszpańska Cafe Con Miel Fot. Materiał promocyjny

Kawa hiszpańska Cafe Con Miel

Składniki:
- napój owsiany dla baristów (ok. 200 ml)
- miód gryczany (kilka łyżeczek)
- odrobina naturalnego ekstraktu waniliowego
- cynamon, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
1. Do filiżanki dodajemy kilka łyżeczek miodu i odrobinę naturalnego ekstraktu waniliowego.
2. Do tak przygotowanej szklanki parzymy cappuccino, używając napoju owsianego dla baristów.
3. Gotową kawę posypujemy cynamonem i gałką muszkatołową.

Wycieczka do Grecji? Proszę bardzo. Zrób klasyczne frappe z małym twistem.

Frappe (kokosowe z dodatkiem czekolady)Frappe (kokosowe z dodatkiem czekolady) Fot. Materiał promocyjny

Frappe (kokosowe z dodatkiem czekolady)

Składniki:
- kostki lodu
- mleko kokosowe 70 ml
- kilka kawałków czekolady
- kawa Frappe (w ekspresie KRUPS Intuition Experience+)

Przygotowanie:
1. W niewielkiej miseczce umieszczamy kilka kawałków ulubionej czekolady z odrobiną wody, następnie podgrzewamy ją w mikrofali lub kąpieli wodnej do całkowitego roztopienia.
2. Roztopioną czekoladę mieszamy i dodajemy do wysokiej szklanki 400 ml.
3. Dodajemy kilka kostek lodu.
4. Wlewamy mleko kokosowe.
5. Umieszczamy szklankę w ekspresie KRUPS Intuition Experience+ i wybieramy napój Frappe.

Pamiętaj o umieszczeniu metalowej rurki do mleka w szklance.

Za gorąco? Przenieś się do chłodnej Szwecji! Tam podadzą ci Tonic Espresso. Zadziwiające połączenie orzeźwiających smaków po prostu cię zachwyci.

Tonic EspressoTonic Espresso Fot. Materiał promocyjny

Tonic Espresso

Składniki:
- kostki lodu
- tonic Hibiskus (wcześniej schłodzony)
- pojedyncze lub podwójne espresso
- plaster grejpfruta
- gałązka świeżego rozmarynu

Przygotowanie:
1. Do szklanki ok. 350 ml dodajemy kilka kostek lodu, plaster grejpfruta oraz gałązkę świeżego rozmarynu.
2. Wlewamy schłodzony wcześniej tonic, zostawiając w szklance miejsce na kawę.
3. Do tak przygotowanej szklanki dodajemy pojedyncze lub podwójne espresso.

Każda inna, a wszystkie pyszne! Spróbuj!

Intuicyjna obsługa, szeroki wybór napojów oraz szybkość ich przygotowania sprawią, że z ekspresem KRUPS Intuition Experience+ twoja codzienna kawa stanie się wspaniałą przygodą. 

Materiał promocyjny GROUPE SEB POLSKA SP. Z O.O. KRUPS.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.