Dzięki KRUPS Intuition Experience+ możesz cieszyć się smakami kaw z całego świata. Jak to zrobić?
Zobacz nasze instruktażowe wideo
Dla wielbicieli azjatyckich smaków KRUPS ma kawę po wietnamsku. Potrzebujesz tylko najwyższej jakości robusty oraz skondensowanego słodzonego mleka.
Składniki:
- czarna kawa - filter coffee - 170 ml
- mleko skondensowane – kilka łyżeczek
Przygotowanie (na gorąco)
1. do szklanki dodajemy kilka łyżeczek skondensowanego mleka
2. do tak przygotowanej szklanki zaparz 170 ml czarnej kawy (filter coffee)
Jeśli marzy ci się artystyczny klimat Barcelony czy odpoczynek na Costa Blanca, przygotuj kawę z miodem i korzennymi przyprawami.
Składniki:
- napój owsiany dla baristów (ok. 200 ml)
- miód gryczany (kilka łyżeczek)
- odrobina naturalnego ekstraktu waniliowego
- cynamon, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
1. Do filiżanki dodajemy kilka łyżeczek miodu i odrobinę naturalnego ekstraktu waniliowego.
2. Do tak przygotowanej szklanki parzymy cappuccino, używając napoju owsianego dla baristów.
3. Gotową kawę posypujemy cynamonem i gałką muszkatołową.
Wycieczka do Grecji? Proszę bardzo. Zrób klasyczne frappe z małym twistem.
Składniki:
- kostki lodu
- mleko kokosowe 70 ml
- kilka kawałków czekolady
- kawa Frappe (w ekspresie KRUPS Intuition Experience+)
Przygotowanie:
1. W niewielkiej miseczce umieszczamy kilka kawałków ulubionej czekolady z odrobiną wody, następnie podgrzewamy ją w mikrofali lub kąpieli wodnej do całkowitego roztopienia.
2. Roztopioną czekoladę mieszamy i dodajemy do wysokiej szklanki 400 ml.
3. Dodajemy kilka kostek lodu.
4. Wlewamy mleko kokosowe.
5. Umieszczamy szklankę w ekspresie KRUPS Intuition Experience+ i wybieramy napój Frappe.
Pamiętaj o umieszczeniu metalowej rurki do mleka w szklance.
Za gorąco? Przenieś się do chłodnej Szwecji! Tam podadzą ci Tonic Espresso. Zadziwiające połączenie orzeźwiających smaków po prostu cię zachwyci.
Składniki:
- kostki lodu
- tonic Hibiskus (wcześniej schłodzony)
- pojedyncze lub podwójne espresso
- plaster grejpfruta
- gałązka świeżego rozmarynu
Przygotowanie:
1. Do szklanki ok. 350 ml dodajemy kilka kostek lodu, plaster grejpfruta oraz gałązkę świeżego rozmarynu.
2. Wlewamy schłodzony wcześniej tonic, zostawiając w szklance miejsce na kawę.
3. Do tak przygotowanej szklanki dodajemy pojedyncze lub podwójne espresso.
Intuicyjna obsługa, szeroki wybór napojów oraz szybkość ich przygotowania sprawią, że z ekspresem KRUPS Intuition Experience+ twoja codzienna kawa stanie się wspaniałą przygodą.
Materiał promocyjny GROUPE SEB POLSKA SP. Z O.O. KRUPS.