Jabłka w cieście z cynamonem, czyli smacznie jak u babci! I Haps.pl
Jabłka w cieście z cynamonem, czyli smacznie jak u babci!
REKLAMA
Haps
Dziś w kuchni Hapsa porwiemy was wehikułem czasu do babcinej kuchni pełnej aromatu jabłek w cieście. Niepowtarzalny smak i nostalgiczna podróż każdemu poprawi humor i wprawi w błogi nastrój. Smacznego!
3
fot. Haps
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Jabłka w cieście z cynamonem - składniki:
jabłko
maślanka 200 ml
jajko
mąka pszenna 200 g
łyżeczka cukru
szczypta soli
łyżeczka cynamonu
olej do smażenia
Dodatkowo:
REKLAMA
cukier puder do posypania
ręczniki papierowe Foxy Cartapaglia
Jabłka w cieście z cynamonem - przygotowanie:
Obierz jabłko, pokrój w plastry i wytnij gniazda nasienne.
Do miski wlej maślankę, dodaj jajko, wsyp cynamon, cukier, sól oraz mąkę i całość wymieszaj.
Zanurz kawałki jabłek w masie i smaż na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
Następnie ułóż na kawałku ręcznika papierowego by odsączyć nadmiar tłuszczu.