Składniki:
Sposób przygotowania:
Zacznij od wstawienia ryżu. Wypłucz go pod bieżącą wodą, aż ta, wypływając spod ryżu, będzie czysta. Następnie zalej ryż odmierzoną ilością wody i odstaw na 20 minut. Po tym czasie wstaw ryż do gotowania. Gdy zacznie wrzeć, skręć moc na minimum i dodaj kostkę Bulion warzywny Vegeta Natur, rozkruszając ją w palcach. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem, aż cała woda wchłonie się w ryż.
Przygotuj wszystkie składniki do smażenia. Antrykot pokrój w cienkie paski. Czosnek, imbir i chili oczyść. Następnie pokrój w cieniutką zapałkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Brokuł podziel na mniejsze różyczki, marchewkę obierz i pokrój w zapałkę, papryki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Ugotowany ryż zestaw z ognia i odstaw na bok.
Przejdź do smażenia. Rozgrzej bardzo mocno patelnię, wlej olej rzepakowy i wrzuć pokrojony imbir, czosnek i papryczkę chili. Podsmażaj 30 sekund, po czym dorzuć mięso. Cały czas podsmażaj na bardzo wysokiej temperaturze, po minucie dodaj cebulę, brokuł i marchewkę. Podsmażaj 2-3 minuty, a następnie dodaj pokrojone papryki. Smaż kolejne 2 minuty. Na sam koniec dodaj do warzyw miód, olej sezamowy i dopraw wszystko Vegeta Natur w płynie, polewając całą potrawę. Gotuj jeszcze dwie minuty, a następnie podawaj. Na dnie talerza ułóż ryż, a na wierzch mieszankę stir fry! Posyp wszystko sprażonym sezamem, świeżo zerwaną kolendrą i podawaj z ćwiartkami limonki.