Składniki:
Na spód:
Na kajmak:
Na polewę:
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzej do 160 st. C. W misce wymieszaj wszystkie składniki na spód i wyrób zwarte ciasto. Masą wylep wyłożoną papierem do pieczenia foremkę o wymiarach 20 x 30 cm i mocno dociśnij. Spód piecz przez 15-18 minut.
W międzyczasie przygotuj kajmak. Składniki umieść w rondelku i podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając przez około 7 minut, aż kajmak zacznie gęstnieć. Następnie przelej go na upieczony spód i wstaw ponownie do piekarnika. Piecz przez 15 minut, aż kajmak będzie złocisty. Wystudź i wstaw do lodówki na godzinę.
Przygotuj polewę. Czekoladę połam i przełóż do rondelka, dodaj olej i podgrzewaj na małym ogniu, aż całkowicie się rozpuści. Następnie lekko ją wystudź. Wciąż płynną wylej na mazurek. Delikatnie potrząsając foremką, rozprowadź czekoladę na całej powierzchni ciasta. Całość wystudź i wstaw do lodówki, aż polewa zastygnie.