Indyjski łosoś z makaronem ryżowym w sosie z serka śmietankowego Łaciaty indyjski z konopiami i czarnuszką I Przepisy HapsVod.pl!
Indyjski łosoś z makaronem ryżowym w sosie z serka śmietankowego Łaciaty indyjski z konopiami i czarnuszką
REKLAMA
Haps
Chodzi za wami indyjskie jedzenie? Wybierzcie się do polskiego spożywczaka, złapcie za polski (a jednak indyjski) serek śmietankowy Łaciaty z konopiami i czarnuszką i zróbcie genialny obiad z łososiem i makaronem ryżowym. Poezja!
2
Haps
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Indyjski łosoś z makaronem ryżowym w sosie z serka śmietankowego Łaciaty indyjski z konopiami i czarnuszką
Składniki:
200 g filetu łososia
100 g makaronu ryżowego
opakowanie serka śmietankowego Łaciaty indyjski z konopiami i czarnuszką (200 g)
łyżka uprażonej czarnuszki
2 dymki
łyżka startego imbiru
obrany ząbek czosnku
kawałek papryczki chili
Kolendra do smaku
2 łyżeczki oleju sezamowego
1 łyżka oleju rzepakowego
1/4 limonki do podania
Sposób przygotowania:
Łososia pokrój w kostkę. Dymkę, czosnek i papryczkę pokrój drobno. Na patelnię wlej łyżkę oleju, a gdy będzie gorący, dodaj starty imbir, czosnek i białe części dymki. Smaż przez minutę, cały czas mieszając. Pod koniec smażenia dodaj papryczkę chili.
REKLAMA
Makaron ryżowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelnię dodaj łososia. Podsmaż przez chwilę, po czym dodaj makaron. Po kilku chwilach dodaj serek śmietankowy i mieszaj do połączenia się wszystkich składników. Następnie dodaj zielone części dymki, zamieszaj i podawaj posypane uprażoną czarnuszką i liśćmi kolendry.