Tortilla burger z sosem z serka śmietankowego Łaciaty barbecue z konopiami

Trochę tortilla, trochę burger, czyli opcja dla niezdecydowanych albo tych, którzy nie lubią zabawy w półśrodki. Mamy tu pyszny wołowy placek, boski ser, porcję świeżych warzyw, no i genialny sos na bazie serka śmietankowego. Do tej pory używaliście go tylko do kanapek? No to teraz się zdziwicie!
Zobacz wideo

Tortilla burger z sosem z serka śmietankowego Łaciaty barbecue z konopiami

Składniki:

  • 2 tortille
  • 400 g mielonej wołowiny na burgery
  • opakowanie serka śmietankowego Łaciaty barbecue z konopiami (200 g)
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 plastry sera cheddar
  • pomidor
  • czerwona cebula
  • sałata rzymska baby

Sposób przygotowania:

Z wołowiny uformuj burgery. Pomidora i czerwoną cebulę pokrój w plastry. Sałatę rzymską porwij. Serek śmietankowy wymieszaj z kwaśną śmietaną tak, by miał konsystencję sosu. Usmaż burgery.

Tortille natnij w jednym miejscu do połowy. Na 1/4 tortilli nałóż sos, na kolejną część sałatę, pomidora i cebulę. Na trzecią ćwiartkę nałóż burgera a na czwartą ser cheddar. Złóż tortille i podsmaż na patelni tak, by ser lekko się rozpuścił. Podawaj, póki gorące.