Majówka za pasem, a pogoda coraz częściej dopisuje. To zatem idealny moment, by przygotować pierwsze w tym sezonie grillowanie. Na ruszcie nie może zabraknąć klasyki jak kiełbasa, szaszłyki i kolorowe warzywa, jednak warto postawić też na domowe burgery. Sekret tkwi w wybornym mięsie, a my doskonale wiemy, jak je przygotować.
Dania z grilla smakują obłędnie, szczególnie jeśli przygotujemy je sami i zadbamy o piękne podanie czy kolorowe dodatki. Dzisiaj mamy propozycję nie do odrzucenia, w postaci przepisu na doskonalę mięso na burgery. Rarytas smakuje o niebo lepiej niż klasyczna kiełbasa, kaszanka czy np. szaszłyki. Cały sekret tkwi w wyborze dobrej jakości mięsa, jednak wisienką na torcie są także dodatki i odpowiednie przygotowanie.
Burgery idealne to przede wszystkim najlepszej jakości produkty. Mięso powinno być oczywiście świeże. polecamy wybrać antrykot wołowy o wysokiej zawartości tłuszczu. Niezbędne są także dodatki - mowa tu m.in. o suszonej cebuli, która nada całości charakterystycznego smaku, musztardzie, sosie sojowym i miksie przypraw. Taki miks należy dokładnie zmielić lub zmiksować, porcjować i wrzucać na odpowiednio rozgrzany ruszt. Później wystarczy tylko ulubiona kompozycja w bułce i gotowe!
Składniki:
Sposób przygotowania: