Co, gdyby zrezygnować z sałatki jarzynowej podczas Wielkanocy? Zdaje się, że ten pomysł raczej nie zdałby egzaminu w wielu domach. Co jednak gdyby na stole postawić nieco inną, znacznie ciekawszą pozycję? Mowa tu o wybitnej sałatce teściowej, która łączy tradycję z tropikalnymi owocami i innymi ciekawymi dodatkami.
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a co za tym idzie pora na szukanie ciekawych przepisów, które w tym roku będą królować na odświętnym stole. Poza faszerowanymi jajkami z fikuśnymi dodatkami, w wielu domach nie brakuje też obłędnych wypieków, swojskich wędlin czy żurku serwowanego w chlebie. Elementem obowiązkowym są także sałatki - nie da się ukryć, że jarzynowa jest na podium, jednak receptura teściowej śmiało może z nią konkurować.
Co wyróżnia sałatkę teściowej? Przede wszystkim chodzi tu o nietypowy skład. Numerem jeden są oczywiście jajka, jak na wielkanocną potrawę przystało. Reszta produktów może jednak budzić kontrowersje. Mowa tu o soczystym ananasie, wędlinie, rodzynkach i kremowym, majonezowym sosie, który wszystko pięknie dopełnia. Brzmi ciekawie? Zamiast więc rozmyślać, zachęcamy do wypróbowania tego kolorowego, nietypowego połączenia!
Składniki:
Sposób przygotowania: