Najprostsze rozwiązania często są tymi najlepszymi. Właśnie dlatego, zamiast piec przez kilka godzin ciasta, serniki i babcine placki, lepiej postawić na prosty deser z owocem i gotowcem prosto ze sklepu. Efekt nie tylko pięknie wygląda na talerzu, ale i równie obłędnie smakuje.
Przygotowania związane ze Świętami Wielkanocnymi to często mozolna, długa praca. Dużo czasu pochłaniają wędliny, sałatki, mazurki, żurki i inne tradycyjne specjały. Warto więc nieco uprościć sobie sprawę z deserami i przygotować jabłka zawijane w cieście. Ta banalna metoda nie tylko pięknie wygląda na paterze wśród innych smakowitości, ale także obłędnie smakuje.
Sekretem tego deseru jest kilka szczegółów, jednak to prostota i szybkie przygotowanie wynosi go na piedestał. Niezbędne będą kwaśne, soczyste jabłka np. szara reneta czy antonówka oraz ciasto francuskie. Warto postawić też na kilka dodatków, które podrasują nasz wypiek. Mowa tu o solidnej porcji cynamonu i brązowym cukrze. Taki deser odpowiednio przygotowujemy, zapiekamy i ekspresowo serwujemy - na dodatek z efektem wow!
Składniki:
Sposób przygotowania: