Jajka faszerowane wędzoną makrelą możesz przygotować na różne okazje, ale na pewno idealnie sprawdzą się na wielkanocny stół. Do nadzienia używamy ryby połączonej z ugotowanym żółtkiem, majonezem i szczypiorkiem. Aby smak farszu był bardziej wyrazisty, można dodać do niego drobno posiekaną czerwoną cebulę.
Jajka faszerowane to jedna z najczęściej serwowanych świątecznych przekąsek. Z czego przygotować nietypowy farsz do jajek? Wędzona makrela w połączeniu z kilkoma innymi składnikami to strzał w dziesiątkę. Do przygotowania smakowitej przystawki będziesz potrzebować następujących składników:
Przepyszne jajka faszerowane z wędzoną makrelą na pewno znikną z talerzy w mgnieniu oka. Przygotujesz je zgodnie z poniższą instrukcją:
Na świątecznym stole nie może zabraknąć sosu tatarskiego i to właśnie z nim bardzo dobrze smakują jajka faszerowane makrelą. Sprawdzi się także delikatny sos jogurtowy z koperkiem lub sam majonez. Jajka można ułożyć na specjalnym półmisku i udekorować świeżymi ziołami lub jadalnymi kwiatami. Przystawka na pewno zachwyci domowników i gości swoim apetycznym wyglądem.
Które jajka faszerowane lubisz najbardziej? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.