Amaretti lepione masą pralinową

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 10.12.2019 20:22
(brak ocen)
OCEŃ
Amaretti lepione masą pralinową
Amaretti lepione masą pralinową
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Migdały, cukier puder i obydwie mąki łączymy. Dodajemy białka, dokładnie mieszamy (ciasto możemy włożyć na kilka godzin do lodówki). Z ciasta formujemy kulki, układamy w sporych odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st., pieczemy około 20 minut (upieczone z włączonym termoobiegiem w 180 st. będą apetycznie popękane). Studzimy. Masę pralinową wkładamy do rękawa cukierniczego, wyciskamy na połowę ciasteczek, przykrywamy pozostałymi i zlepiamy. Amaretti najlepiej smakują z deserowym winem lub likierem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA