Amaretti lepione masą pralinową

Amaretti lepione masą pralinową
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Migdały mielone - 200 gCukier puder - 180 gMąka tortowa - 30 gMąka ziemniaczana - 10 gBiałka - 2Likier migdałowy amaretto - 1 łyżkaMasa pralinowa - 300-350 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Migdały, cukier puder i obydwie mąki łączymy. Dodajemy białka, dokładnie mieszamy (ciasto możemy włożyć na kilka godzin do lodówki). Z ciasta formujemy kulki, układamy w sporych odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st., pieczemy około 20 minut (upieczone z włączonym termoobiegiem w 180 st. będą apetycznie popękane). Studzimy. Masę pralinową wkładamy do rękawa cukierniczego, wyciskamy na połowę ciasteczek, przykrywamy pozostałymi i zlepiamy. Amaretti najlepiej smakują z deserowym winem lub likierem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory