Antrykot wołowy z masłem anchois

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 24.06.2020 15:01
(brak ocen)
OCEŃ
Antrykot wołowy z masłem anchois
Antrykot wołowy z masłem anchois
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4 porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Posiekane anchois mieszamy z szalotką, czosnkiem, listkami rozmarynu, musztardą i octem. Ucieramy z masłem i zawijamy w pergamin, formując rulonik, i odkładamy na godzinę do lodówki.

2 / 2

Rozgrzewamy grill. Steki smarujemy oliwą, posypujemy solą i pieprzem, kładziemy na ruszt i grillujemy po 5 min z każdej strony. Podajemy z grubym krążkiem masła anchois na każdym steku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps