Babeczki bez pieczenia z budyniem czekoladowym i waniliowym

Magazyn Kuchnia/Honorata Piwowarska 10.02.2021 17:00
(brak ocen)
OCEŃ
Babeczki bez pieczenia z budyniem czekoladowym i waniliowym
Babeczki bez pieczenia z budyniem czekoladowym i waniliowym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Migdały i nerkowce siekamy, miksujemy na proszek. Mieszamy, dodajemy olej kokosowy, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy i sól, wyrabiamy ciasto powinno być dość sypkie, ale kleiste. Wylepiamy nim foremki do babeczek, każdą owijamy folią do żywności i wkładamy na godzinę do lodówki.

2 / 2

Orzechowe babeczki delikatnie wyjmujemy z foremek, napełniamy budyniami (najlepiej obydwoma smakami). Posypujemy przesianym kakao lub polewamy sosem pomarańczowym. *Sos: sok wyciśnięty z 3 pomarańczy gotujemy na małym ogniu z łyżeczką cukru trzcinowego, aż zgęstnieje (ok. 10 minut).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA