Składniki (4porcje)
-
Migdały - 70 gOrzechy nerkowca - 70 gOlej kokosowy - 2 łyżkiSyrop klonowy - 1 łyżkaEkstrakt waniliowy - 1/2 łyżeczkiSól - SzczyptaBudyń waniliowy - 100 gBudyń czekoladowy - 100 g
-
Do dekoracji:
Kakao - Lub sos pomarańczowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Migdały i nerkowce siekamy, miksujemy na proszek. Mieszamy, dodajemy olej kokosowy, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy i sól, wyrabiamy ciasto powinno być dość sypkie, ale kleiste. Wylepiamy nim foremki do babeczek, każdą owijamy folią do żywności i wkładamy na godzinę do lodówki.
2 / 2
Orzechowe babeczki delikatnie wyjmujemy z foremek, napełniamy budyniami (najlepiej obydwoma smakami). Posypujemy przesianym kakao lub polewamy sosem pomarańczowym. *Sos: sok wyciśnięty z 3 pomarańczy gotujemy na małym ogniu z łyżeczką cukru trzcinowego, aż zgęstnieje (ok. 10 minut).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory