Składniki (8porcji)
-
Groszek cukrowy - 150 gSól - do smakuJajka - 1Parmezan - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 5
Ciasto serowe według przepisu podstawowego (znajdź przepis na kruche ciasto serowe) pieczemy w małych foremkach silikonowych (trochę krócej, niż w dużej formie - około 10 minut).
2 / 5
Groszek gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Odcedzamy i kroimy na kawałki długości 6 cm.
3 / 5
Roztrzepujemy jajka, dodajemy parmezan, mieszamy.
4 / 5
W każdy spód z kruchego ciasta wkładamy strączki groszku - na sztorc, jeden przy drugim, tak aby przypominały rozwiniętego tulipana.
5 / 5
Zalewamy masą jajeczną i pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 st. C (z termoobiegiem).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory