Babeczki z groszkiem cukrowym

Magazyn Kuchnia 24.02.2020 15:58
(brak ocen)
OCEŃ
Babeczki z groszkiem cukrowym
Babeczki z groszkiem cukrowym
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Ciasto serowe według przepisu podstawowego (znajdź przepis na kruche ciasto serowe) pieczemy w małych foremkach silikonowych (trochę krócej, niż w dużej formie - około 10 minut).

2 / 5

Groszek gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Odcedzamy i kroimy na kawałki długości 6 cm.

3 / 5

Roztrzepujemy jajka, dodajemy parmezan, mieszamy.

4 / 5

W każdy spód z kruchego ciasta wkładamy strączki groszku - na sztorc, jeden przy drugim, tak aby przypominały rozwiniętego tulipana.

5 / 5

Zalewamy masą jajeczną i pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180 st. C (z termoobiegiem).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.