Bagietka z indykiem, bakłażanem i oliwkami

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 28.01.2020 18:53
(brak ocen)
OCEŃ
Bagietka z indykiem, bakłażanem i oliwkami
Bagietka z indykiem, bakłażanem i oliwkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Bagietki kroimy na 3 kawałki, a potem jeszcze raz na pół. Bakłażana kroimy w plastry i grillujemy z obu stron. Bagietki grillujemy tylko od strony miękiszu. Smarujemy je lekko majonezem, układamy plastry bakłażana, lekko posypujemy solą i pieprzem, kładziemy plastry indyka i czarne oliwki przekrojone na połówki. Na koniec posypujemy kanapki suszonym oregano. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA