Bajgle z makrelą
Bajgle z makrelą
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makrela wędzona - 1Cebula czerwona - 1 małaChili - 1 papryczkaMięta - mały pęczekCytryna - 1, sparzonaJogurt grecki - 100 mlSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBajgiel - 2Oliwa - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso makreli oddzielamy od skóry i ości, rozdrabniamy palcami na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Fenkuła, cebulę, chilli oraz miętę drobno siekamy i dodajemy do makreli. Ścieramy skórkę z cytryny, z połowy wyciskamy też sok, mieszamy z jogurtem i łączymy z makrelą. Doprawiamy solą i pieprzem. Przecięte bajgle podgrzewamy w tosterze lub na patelni grillowej, skrapiamy oliwą, na dolnych połówkach kładziemy obfite porcje pasty i przykrywamy górnymi. Lekko dociskamy i podajemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory