Bakłażany z czosnkiem

Magazyn Kuchnia 29.01.2020 16:42
(brak ocen)
OCEŃ
Bakłażany z czosnkiem
Bakłażany z czosnkiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Bakłażany myjemy i kroimy w cienkie plastry, a następnie grillujemy je na patelni grillowej lub smażymy na patelni teflonowej i odstawiamy. Suszone pomidory kroimy w paseczki. W misce mieszamy plastry bakłażana, suszone pomidory i odcedzony czosnek. Z reszty składników robimy marynatę - mieszamy je, ubijając widelcem. Warzywa zalewamy marynatą i dokładnie mieszamy, a następnie przekładamy je do słoików, wlewając na koniec także marynatę. Słoiki wstawiamy do lodówki na dwa dni. Wyśmienite jako przekąska z krakersami, chlebkiem pita lub jako dodatek do kanapek.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.