Składniki (5porcji)
-
Bakłażan - 4-5Oliwa - do smażeniaSól - do smakuCzosnek - 2 posiekane ząbkiMięta - 10 posiekanych listkówOcet winny - do smakuBułka tarta - 4 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Bakłażany dzielimy wzdłuż na ćwiartki. Usuwamy trochę miąższu i kroimy na kawałki o grubości 1 cm. Smażymy na oliwie, aż będą miękkie. Osączamy i lekko solimy.
2 / 2
Oliwę mieszamy z czosnkiem i miętą. Dodajemy bakłażany, skrapiamy odrobiną octu, dokładnie mieszamy. Dodajemy bułkę tartą i odstawiamy na kilka godzin. Podajemy na zimno.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory