Bakłażany z miętą

Magazyn Kuchnia/Aneta Kosiba 16.02.2021 12:30
(brak ocen)
OCEŃ
Bakłażany z miętą
Bakłażany z miętą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Bakłażany dzielimy wzdłuż na ćwiartki. Usuwamy trochę miąższu i kroimy na kawałki o grubości 1 cm. Smażymy na oliwie, aż będą miękkie. Osączamy i lekko solimy.

2 / 2

Oliwę mieszamy z czosnkiem i miętą. Dodajemy bakłażany, skrapiamy odrobiną octu, dokładnie mieszamy. Dodajemy bułkę tartą i odstawiamy na kilka godzin. Podajemy na zimno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.