Baranina duszona po kurpiowsku

Magazyn Kuchnia 24.02.2020 15:53
(brak ocen)
OCEŃ
Baranina duszona po kurpiowsku
Baranina duszona po kurpiowsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Ugotuj marynatę z podanych składników i szklanki wody. Ostudź.

2 / 4

W tym czasie wyjmij kość z łopatki baraniej, usuń żyły i zbędny tłuszcz. Zalej marynatą, przykryj i odstaw na 3 dni do lodówki.

3 / 4

Zamarynowaną pieczeń osusz, zasznuruj bawełnianą nicią, aby nadać jej ładny kształt, podsmaż z każdej strony na rumiano i podlej 2/3 szklanki bulionu. Dodaj ziele angielskie i czosnek, duś na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

4 / 4

Wyjmij je z brytfanny i pokrój w plastry, a sos przecedź, wymieszaj ze śmietaną i przypraw do smaku. Podawaj do mięsa.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps