Składniki (5porcji)
-
Baranina - 1 kgKapusta biała - 1 kgSól - 1 łyżkaPieprz czarny mielony - 1 łyżeczkaNatka pietruszki - do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso dokładnie umyj i osusz, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, pokrój w grube paski. Mięso układaj na przemian z kapustą w dużym, najlepiej żeliwnym garnku. Każdą warstwę posypuj solą i ziarenkami pieprzu. Wlej tyle wody, aby sięgała do 5 cm powyżej powierzchni potrawy. Duś na małym ogniu tak długo, aż mięso i kapusta będą zupełnie miękkie. Przed podaniem posyp natką. Możesz podawać z gotowanymi ziemniakami.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego