Baranina z kapustą

Magazyn Kuchnia 17.12.2019 22:38
(brak ocen)
OCEŃ
Baranina z kapustą
Baranina z kapustą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso dokładnie umyj i osusz, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, pokrój w grube paski. Mięso układaj na przemian z kapustą w dużym, najlepiej żeliwnym garnku. Każdą warstwę posypuj solą i ziarenkami pieprzu. Wlej tyle wody, aby sięgała do 5 cm powyżej powierzchni potrawy. Duś na małym ogniu tak długo, aż mięso i kapusta będą zupełnie miękkie. Przed podaniem posyp natką. Możesz podawać z gotowanymi ziemniakami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.