Barszcz biały wielkanocny

Barszcz biały wielkanocny
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Wywar z wędzonki - 2 litryZakwas - Do smaku (z mąki żytniej)Sól - Do smakuCzosnek - 1 ząbekLiść laurowy - 1 sztZiele angielskie - 2-3 ziarnaMajeranek suszony - SzczyptaChrzan - 2 łyżki (świeżo startego)Śmietana 18 proc. - 15 dagKiełbasa biała - 25 dagJajka - 2 szt
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jajka ugotuj na twardo. Białą kiełbasę pogotuj chwilę we wrzątku.
2 / 3
Do wywaru z wędzonki dodaj do smaku zakwas i przyprawy, zagotuj. Zdejmij z ognia i wlej śmietanę rozprowadzoną w kilku łyżkach gorącej zupy.
3 / 3
Wymieszaj. Barszcz podawaj z cząstkami jajka i kawałkami kiełbasy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory