Barszcz czerwony z pulpetami z łososia

Barszcz czerwony z pulpetami z łososia
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Jabłka - kilogramBurak - 1/2 litra zakwasu buraczanego
-
Pulpety
Łosoś surowy (filet) - 300 gGrzyby - kilka grzybów mun namoczonychSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuKolendra (natka) - kilka gałązek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Robimy barszcz: jabłka myjemy, nieobrane kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Zagotowujemy 2 l wody, wrzucamy jabłka, zmniejszamy ogień, a gdy płyn ponownie się zagotuje, zdejmujemy z ognia i odcedzamy. Dodajemy pół litra zakwasu buraczanego, doprawiamy solą i pieprzem. Filet z łososia miksujemy w blenderze na gładką masę, mieszamy z posiekanymi grzybkami mun i kolendrą. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy lepimy kulki, najlepiej zwilżonymi rękoma. Gotujemy 5 minut w lekko osolonej wodzie. Podajemy z barszczem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory