Barszcz czerwony z pulpetami z łososia

Tomasz Jakubiak/Magazyn Kuchnia 06.12.2019 20:33
(brak ocen)
OCEŃ
Barszcz czerwony z pulpetami z łososia
Barszcz czerwony z pulpetami z łososia
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Robimy barszcz: jabłka myjemy, nieobrane kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Zagotowujemy 2 l wody, wrzucamy jabłka, zmniejszamy ogień, a gdy płyn ponownie się zagotuje, zdejmujemy z ognia i odcedzamy. Dodajemy pół litra zakwasu buraczanego, doprawiamy solą i pieprzem. Filet z łososia miksujemy w blenderze na gładką masę, mieszamy z posiekanymi grzybkami mun i kolendrą. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy lepimy kulki, najlepiej zwilżonymi rękoma. Gotujemy 5 minut w lekko osolonej wodzie. Podajemy z barszczem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps