Barszczyk z winem
Barszczyk z winem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Burak - 2Czosnek - 2 ząbkiLiść laurowy - 2Ziele angielskie - 4 ziarenkaSól morska - 1 łyżkaCukier - 1/2 łyżeczkiChleb razowy - 1 kromkaBurak - 2-3Jabłka - 1Seler korzeniowy - 1 gruby plasterCzosnek - 2 ząbkiLiść laurowy - 1Ziele angielskie - 3 ziarenkaZakwas na barszcz - 2 szklanki przecedzonego przez ściereczkęSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCukier - do smakuImbir - 5 cm korzeniaGoździki - 3Pomarańcze - 3-4 plasterkiWino czerwone - 250 ml wytrawnego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Robimy czysty barszcz. Przed wlaniem wody do bazowego barszczu dodajemy imbir pokrojony w plasterki, goździki i 1 plasterek pomarańczy. Ze względu na dodatek wina trzeba wlać mniej wody (2 szklanki). Wino i pozostałe plasterki pomarańczy dodajemy pod koniec gotowania, po wlaniu zakwasu. Zagotowujemy. Odstawiamy. Przecedzamy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory