Barszczyk z winem

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 14:43
(brak ocen)
OCEŃ
Barszczyk z winem
Barszczyk z winem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Robimy czysty barszcz. Przed wlaniem wody do bazowego barszczu dodajemy imbir pokrojony w plasterki, goździki i 1 plasterek pomarańczy. Ze względu na dodatek wina trzeba wlać mniej wody (2 szklanki). Wino i pozostałe plasterki pomarańczy dodajemy pod koniec gotowania, po wlaniu zakwasu. Zagotowujemy. Odstawiamy. Przecedzamy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.