Batoniki orzechowo-czekoladowe

Magazyn Kuchnia/Dorota Próchniewicz 18.11.2020 12:10
(brak ocen)
OCEŃ
Batoniki orzechowo-czekoladowe
Batoniki orzechowo-czekoladowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Masło i czekoladę powoli roztapiamy w rondelku, studzimy. Ubijamy białka, dodając sól. Gdy powstanie sztywna piana, wsypujemy cukier i ubijamy jeszcze 2-3 minuty. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek, orzechy. Na przemian dodajemy masę czekoladową i pianę, delikatnie mieszając. Odstawiamy na 15 minut do lodówki.

2 / 3

Rozwałkowujemy, wycinamy kwadraty o grubości 1,5 cm i boku 6 cm. Pieczemy 20 minut w 180°C.

3 / 3

Robimy polewę z czekolady, masła, wody, podgrzewając je w rondelku. Ostudzone kwadraty polewamy strużkami zastygającej czekolady.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps