Bezowy deser z wiśniami

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 29.07.2020 16:58
(1 ocena)
OCEŃ
Bezowy deser z wiśniami
Bezowy deser z wiśniami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Bezy nieco rozkruszamy (nie za drobno), zostawiając 4 sztuki do dekoracji. Z wiśni usuwamy pestki, owoce dzielimy na połówki (prócz 4 sztuk). Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, dodając wiśniówkę i chilli.

2 / 2

W pucharku układamy warstwami - bezy, wiśnie, czekoladę i znowu: bezy, wiśnie i czekoladę. Na wierzchu każdej porcji kładziemy jedną całą bezę, jedną wiśnię i łyżkę bitej śmietany.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps