Bezowy deser z wiśniami
Bezowy deser z wiśniami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Beziki - 15 dagWiśnie - 25 dagCzekolada mleczna - 1 i 1/2 tabliczkiWiśniówka - 3 łyżkiChili w proszku - 1/4 łyżeczkiBita śmietana - 4 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Bezy nieco rozkruszamy (nie za drobno), zostawiając 4 sztuki do dekoracji. Z wiśni usuwamy pestki, owoce dzielimy na połówki (prócz 4 sztuk). Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, dodając wiśniówkę i chilli.
2 / 2
W pucharku układamy warstwami - bezy, wiśnie, czekoladę i znowu: bezy, wiśnie i czekoladę. Na wierzchu każdej porcji kładziemy jedną całą bezę, jedną wiśnię i łyżkę bitej śmietany.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory