Biała kiełbasa w piwie
Biała kiełbasa w piwie
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Kiełbasa biała - 8Mąka pszenna - łyżkaOlej rzepakowy - 2 łyżeczkiMajeranek suszony - 1/2 łyżeczkiKminek - szczyptaPiwo ciemne - szklanka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Ułóż kiełbaski na rozgrzanym grillu, piecz 18-25 minut.
2 / 3
W rondelku rozgrzej olej, oprósz go mąką i zasmaż na złoty kolor. Dodaj majeranek i kminek, ciągle mieszając, powoli wlewaj piwo. Zagotuj sos, zmniejsz ogień i gotuj, aż do zgęstnienia. Sos możesz przyprawić odrobiną przyprawy do zup.
3 / 3
Polej upieczone kiełbaski i od razu podawaj, najlepiej z żytnim chlebem, kiszonymi ogórkami, musztardą lub chrzanem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory