Biała kiełbasa w piwie

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 27.11.2020 16:14
(brak ocen)
OCEŃ
Biała kiełbasa w piwie
Biała kiełbasa w piwie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ułóż kiełbaski na rozgrzanym grillu, piecz 18-25 minut. 

2 / 3

W rondelku rozgrzej olej, oprósz go mąką i zasmaż na złoty kolor. Dodaj majeranek i kminek, ciągle mieszając, powoli wlewaj piwo. Zagotuj sos, zmniejsz ogień i gotuj, aż do zgęstnienia. Sos możesz przyprawić odrobiną przyprawy do zup. 

3 / 3

Polej upieczone kiełbaski i od razu podawaj, najlepiej z żytnim chlebem, kiszonymi ogórkami, musztardą lub chrzanem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.