Brukselka duszona w soku pomarańczowym

Junona Lamcha-Grynberg/Magazyn Kuchnia 23.02.2021 21:15
(brak ocen)
OCEŃ
Brukselka duszona w soku pomarańczowym
Brukselka duszona w soku pomarańczowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Brukselkę myjemy i kroimy na połówki. Układamy na rozgrzanej patelni przekrojoną stroną w dół i zalewamy sokiem. Nie mieszamy. Gdy sok odparuje, a brukselka się poddusi, dodajemy masło i posypujemy brukselkę pokrojonym szczypiorem oraz skórką, smażąc jeszcze ok. 2 minuty. Brukselka powinna być przyrumieniona od spodu. Dopiero wtedy mieszamy i podajemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.