Brukselka duszona w soku pomarańczowym

Brukselka duszona w soku pomarańczowym
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Brukselka - 25 dag (kilkanaście sztuk)Sok pomarańczowy - 1 szklankaMasło - 2 łyżkiDymka - 2 (tylko szczypior)Skórka pomarańczowa - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Brukselkę myjemy i kroimy na połówki. Układamy na rozgrzanej patelni przekrojoną stroną w dół i zalewamy sokiem. Nie mieszamy. Gdy sok odparuje, a brukselka się poddusi, dodajemy masło i posypujemy brukselkę pokrojonym szczypiorem oraz skórką, smażąc jeszcze ok. 2 minuty. Brukselka powinna być przyrumieniona od spodu. Dopiero wtedy mieszamy i podajemy.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory