Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią
Brukselka z orzechami włoskimi i szałwią
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Masło - 25 gOrzechy włoskie - łyżka posiekanychSzałwia - łyżka posiekanejBrukselka - 70 dagSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Miękkie masło mieszamy z orzechami i szałwią. Przekładamy je na pergamin i formujemy wałeczek. Pergamin zwijamy ciasno, wkładamy masło do lodówki.
2 / 2
W osolonej wodzie gotujemy brukselkę (ok. 15 min, by była lekko twarda). Przekładamy ją do miski, doprawiamy solą i pieprzem, na wierzchu kładziemy wyjęte z lodówki i pokrojone w krążki orzechowo-szałwiowe masło.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory